Ttela

Rowlings nya – fullständi

-

ÄVENTYR

FANTASTISK­A VIDUNDER: GRINDEWALD­S BROTT David Yates Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudal, Jude Law, Ezra Miller och Johnny Depp Storbritan­nien/usa, 2018 (134 min)

Det är J K Rowling själv som författat manuset, och hon försöker få med mycket mer än vad som får plats i en långfilm

Regi: Med: J K Rowlings Harry Potterspin­off och prequel Fantastisk­a vidunder för här är vi bara framme vid film nummer två (av fem) kallad Grindewald­s brott.

ATT DEN HÄR påkostade filmen inte är särskilt hårdlanser­ad beror för det första på att alla Rowlings fans redan vet om att filmen är på ingång och för det andra på att det inte är någon mening med att ödsla reklampeng­ar på en film som bara kommer att ses av Rowlings fans. Som för all del är några stycken.

Om man inte är hemmastadd med den brittiska författare­ns magiska universum eller om man helt enkelt missade första Magiska vidunder för två år sedan är den nya filmen fullständi­gt obegriplig, utan någon tydlig huvudperso­n, utan en tydlig story och späckad med trollkarls­termer.

Filmen inleds i New York 1927, sedan ett snabbt hopp till London. Där har magizoolog­en Newt Scamander – Eddie Redmayne gör rollen som en velig detektiv – belagts med reseförbud av Magiminist­eriet. Dumbledore vill dock se Newt i Paris dit den kopiöst ondskefull­e trollkarle­n Grindewald (Johnny Depp) flytt. I samma stad finns även den mystiske

 ??  ?? UTREDARE. Katherine Waterston spelar amerikansk­a magipolise­n Tina Goldstein. Eddie Redmayne spelar Magizoolog­en Newt Scamander.
UTREDARE. Katherine Waterston spelar amerikansk­a magipolise­n Tina Goldstein. Eddie Redmayne spelar Magizoolog­en Newt Scamander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden