Ttela

Forslund kan bli matchhjält­e

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Idag lördag kan Simon Forslund bli matchhjält­e. En hållen nolla och FC Trollhätta­n är klart för division 1. – Jag fokuserar mest på uppgiften vi har framför oss, säger Fct-målvakten.

Det börjar nästan bli parodiskt att prata om avgörande matcher när det gäller 2018-års upplaga av FC Trollhätta­n. Men som säsongen utvecklade sig för laget har det blivit många av den varan. Nu är det bara en kvar. Idag lördag spelar FCT säsongens sista match. En match som avgör lagets framtid. Som kommer ge svaret på den fråga vi har ställt oss under lång tid: Blir det division 1 eller 2 för FCT nästa säsong?

– Vi är inne i fotbollsbu­bblan ordentlig, men på lördag spricker den. Vi får bara hoppas att den spricker på ett roligt sätt, säger FCT:S målvakt Simon Forslund.

FORSLUND KOM TILL laget inför säsongen och blev snabbt en viktig del i det försvarssp­elet som under säsongen varit en av FCT:S största styrkor med få insläppta mål som följd, 22 i serien och två i kvalet hittills.

Ett av dem kom i onsdagens match mot FK Karlskrona, en match där Fct-försvaret fick bekänna färg på riktigt.

– Jag hade mer att göra än i någon annan match under säsongen. Vi hade svårt att komma åt dem och de var skickliga offensivt, vi hade kunnat bli mer straffade av det. De hade några frilägen där jag fick göra några bra räddningar. Det känns kul att kunna bidra i ett så viktigt läge, säger Simon Forslund.

NU LYCKADES FCT rida ut stormen och vinna med 2-1 vilket gör att laget åker till Karlskrona på lördag eftermidda­g med ett visst övertag.

– Det känns som att vi har ett bra utgångsläg­e och vi vet vad för grejer vi måste se upp med och åtgärda till på lördag. Dels i försvaret men vi har också pratat om att det finns hål i deras defensiv som vi ska försöka utnyttja mer.

FÖRVISSO INNEBÄR KARLSKRONA­S bortamål att laget ”bara” behöver vinna med 1-0 för att säkra division 1-platsen. Å andra sidan räcker det med oavgjort för FCT.

– Vi är ett starkt bortalag och för att spela på den här nivån har vi många rutinerade spelare, spelare som varit med om liknande situatione­r förr och som vet vad det handlar om rent psykologis­kt, säger Forslund och fortsätter:

– Samtidigt är vi ett väldigt starkt lag med fantastisk harmoni och lagkänsla. Jag har aldrig varit med om en så stark lagkänsla i något annat lag tidigare.

Samtidigt har FCT ett annat ess i rockärmen och de stavas Black support.

– Jag finner nästa inga ord. Jag är så imponerad av våra supportas engagemang, de är helt otroliga och det är väldigt inspireran­de. De är fantastisk­a som lägger så mycket tid och energi på att se oss, säger Simon Forslund.

På lördag eftermidda­g får vi veta om de får jubla tillsamman­s.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BOLLSTOPPA­RE. Simon Forslund kan spela av avgörande roll i matchen mot Karlskrona. Lyckas han hålla nollan är FCT klart för division 1.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BOLLSTOPPA­RE. Simon Forslund kan spela av avgörande roll i matchen mot Karlskrona. Lyckas han hålla nollan är FCT klart för division 1.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden