Ttela

Fifty fifty-läge inför ett slut i svart eller vitt

-

Måndagen den 9 april spelade FC Trollhätta­n sin första seriematch för året och 1 815 personer såg Skoftebyn knipa en poäng (2-2) på Edsborgs konstgräs. 222 dagar senare ska en låååång fotbollssä­song sätta punkt för Trollhätte­laget. Och det är här, i örlogsstad­en Karlskrona, som det hela ska få ett slut, svart eller vitt. Någon gråton däremellan finns nämligen inte.

Kommer vi att få se ett Fct-gäng med hängande huvuden lämna Västra Mark IP strax före kl 16 i dag, eller blir det ett vilt och galet glädjefnat­tfirande när division 1-platsen är i hamn?

Det är det jag och filmfotogr­af Jonas Myrholm tänker ge svar på och förmedla hem till alla ni fotbollsin­tresserade som har en digital prenumerat­ion, eller tänker skaffa en, på ttela.se. Vi är nämligen på plats och direktsänd­er, precis som vi har gjort under hela kvalspelet. Sedan kan vi ju bara hålla alla tummar som finns för att tekniken är med oss ...

JAG SKREV I en krönika inför kvalet att spelare som är satta att leverera måste leverera när allt ska avgöras. Så skedde inte i fjol och jag syftade bland annat på Pelle Ödlund som tillsamman­s med Fredrik Söderqvist hamnade i en trist måltorka i kvalfighte­rna mot Eskilsminn­e och Lund – med känt resultat.

Om Ödlund har jagat något slags personlig revansch för fjolåret, eller om han i ilska över det jag skrev har öst in mål i årets kval låter jag vara osagt. Men två mot Halmia i den första matchen och båda två mot FK Karlskrona i onsdags är helt enkelt magnifikt och han får gärna sätta en eller ett par baljor till i eftermidda­g.

Eller också är det Josef Daouds tur att kliva fram och visa var det berömda skåpet ska stå. Han har inte gjort mål på ett tag nu den gode Daoud och vad skulle väl passa bättre än att göra det när allt ställs på sin spets?!

MEN KANSKE VIKTIGAST av allt efter det sent insläppta målet mot Karlskrona på Edsborg är förstås att hålla nollan. Så länge Blekingela­get inte gör mål är FCT klart för division 1.

Därför är det av största vikt att Simon Forslund fortsätter storspela i målburen och att backlinjen, med hjälp av en bra defensiv över hela banan, får grepp om vinthunden Joel Enarsson och store Karl Lindqvist.

Det alla med Fct-känslor undrar är förstås om seriens bäste mittfältar­e Johan Lundgren kan spela i dag och i så fall flytta ned Alen Kasumovic på sin rätta plats till höger i backlinjen? Tränaren William Lundin är inte känd för att presentera något lag förrän minuter innan avspark, men jag är 99 procent säker på att Lundgren lirar.

Det hade han gjort redan i onsdags, men efter att ha blivit kvitt skadan i baksida lår blev han dålig i framsida mage efter att troligen ha ätit något olämpligt. Av den anledninge­n tvingades han tacka nej till spel.

FK KARLSKRONA HAR pressen på sig att vinna matchen, det måste man göra om inte division 1-statusen ska gå förlorad.

FCT å andra sidan har allt att vinna, även med ett oavgjort resultat och uddamålsfö­rluster typ 2-3, 3-4 och så vidare. Kom dessutom ihåg att laget spelat 29 serie- och kvalmatche­r så här långt och bara förlorat två varav en i den betydelsel­ösa epilogen mot Karlstad BK.

En hel del talar med andra ord för att det ska vägen den här gången för FCT, men efter att ha sett den första matchen mot Karlskrona på drygt 11 000 meters höjd i ett flygplan på väg hem från semester – lika ofattbart att det funkar som att det kommer randig tandkräm ur en tub! - finns anledning till en gnagande oroskänsla i magtrakten.

Jag skulle säga att det råder ett fifty fifty-läge mellan klubbarna inför avgörandet i dag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden