Ttela

Hedqvist har hittat målet 300 gånger

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

302 mål i Ifk-tröjan och över 800 totalt i elitserien. Joakim Hedqvist fortsätter leverera mål efter mål, säsong efter säsong. – Jag har fortfarand­e hungern kvar, säger IFK Vänersborg­s lagkapten.

Tio minuter in i onsdagens match mot Sirius satte Joakim Hedqvist 1-0 på lyra från Ifk-målvakten Kimmo Kyllönen och gjorde därmed sitt 300:e mål för IFK Vänersborg.

– Det är roligt. 300 mål på sju säsonger har såklart en viss betydelse, och alla i samma tröja, säger Joakim Hedqvist.

I elitserien totalt är det betydligt fler än så, även om Hedqvist själv inte vet exakt antal.

– Det är över 800 i alla fall, kanske runt 820. Hur kommer det sig att du fortfarand­e göra så många mål?

– Det är något jag har haft med mig hela tiden, och jag har fortfarand­e hungern kvar att göra mål. Men det är också beroende av lagkompisa­rna och att man hittar ett samarbete och skapar lägen tillsamman­s, säger Hedqvist.

Hittade lägen gjorde Hedqvist ytterligar­e två gånger i matchen mot Sirius, vilket innebär att han just nu står på 302 mål i IFK.

REDAN I KVÄLL får han chans att bättra på den siffran när laget möter Bollnäs på bortais.

– Stämningen i laget är god och vi ser framemot att åka upp till Bollnäs och genomföra matchen på ett bra sätt, säger Hedqvist

åker till Bollnäs. – Vi vet vad vi kan, men det är en oerhört tuff bortamatch. Vi har pratat om att vi måste komma upp i nivå och att vi måste ta till vara på våra chanser, säger Ari Holopainen. Matchen skulle egentligen ha spelats på fredagskvä­llen men blev framflytta­d ett dygn då Bollnäs haft problem med isen. – Det verkar som att det ska bli hyfsat bra väder i morgon (lördag) så vi får se hur isen är när vi kommer dit. I det här läget kommer vi inte spela på något annat sätt, men om vi märker att isen inte håller har vi självklart en plan B. Men det beslutet tar vi först när vi sett hur isen sett ut, säger Holopainen.

SÅ GÅR DET

och fortsätter:

– Det brukar vara jämna matcher mot Bollnäs och vi måste fortsätta jobba på med vårt. Vi måste vara aggressiva, ta vara på våra chanser och jobba hårt som lag. Men vi har en härlig känsla och ett bra go. Och vi ser alla möjlighete­r att vinna.

OM DET BLIR så skulle det innebär sjätte raka segern för IFK.

– Det är klart att det påverkar oss som grupp att vinna fem raka, men framförall­t har det varit viktigt att vinna på hemmaplan. Och att vi slog Sandviken på hemmaplan betyder mycket. Men om man ska vara ärlig så ska vi slå Tellus, Sirius och Falun för att ha chans att ta en slutspelsp­lats, säger Hedqvist. självförtr­oende. Samtidigt brukar matcherna lagen emellan vara jämna. Det som dock talar till IFK:S nackdel är att matchen spelas utomhus på en is med väldigt osäker kvalitet, vilket kan ställa till det för IFK som är vana vid perfekta förhålland­en. Ttela-sportens tips:

PRELIMINÄR STARTELVA

Kimmo Kyllönen – Robin Lundqvist, Juho Liukkonen, Simon Blomqvist, Joakim Johansson, Olle Berglund – Robin Öhrlund, Adam Herou Löf, Emil Viklund – Johan Koch, Joakim Hedqvist.

ÖVRIGA MATCHER

4-3. Lördag: Tellus-vetlanda, Sirius-frillesås, Falu Bs-motala.

IFK är inne i ett härligt flow med fem raka vinster vilket har byggt

 ?? Bild: SIMON HASTEG RD ?? MÅLTJUV. När Joakim Hedqvist satte 1-0 i matchen mot Sirius gjorde han även sitt 300:e mål i Ifk-tröjan.
Bild: SIMON HASTEG RD MÅLTJUV. När Joakim Hedqvist satte 1-0 i matchen mot Sirius gjorde han även sitt 300:e mål i Ifk-tröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden