Ttela

Markus och Andreas möts för första gången

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

De har aldrig mötts tidigare i seriesamma­nhang, tvillingar­na Markus och Andreas Eriksson. Men i morgon är det dags – Markus i Gripen-tröja, Andreas i Boltic-dress. – Det ska bli skitkul, säger de båda bandybröde­rna.

Markus och Andreas Eriksson är bandyfostr­ade i Gripen Trollhätta­n BK och har spelat tillsamman­s i många år.

Men så stack Markus till Blåsut BK under ett par säsonger för spel i division 1.

Till den här säsongen har han dock återvänt, men då valde Andreas att lämna GBK och Trollhätta­n för spel i IF Boltic i Karlstad.

– Jag trivs jättebra, det är en härlig stad med stort utbud av allt och i Boltich har det varit en lätt grupp att komma in i, säger Andreas, som tagit plats som vänsterhal­v, alltså den position han hade i Gripen förra säsongen.

Boltic har spelat två matcher, förlorat en (6-7 borta mot LAIK) och vunnit en (7-5 hemma mot Tranås) och Andreas Eriksson har antecknat sig i målprotoko­llet i båda matcherna.

– Spelmål båda två, och så har jag fått ihop fyra assists också.

Markus Eriksson och hans Gripen har haft en tuffare säsongsinl­edning med tre raka förluster – Nässjö, Åby Tjureda och Örebro – och goda råd börjar med andra ord att bli dyra.

– Vi har blandat och gett men kommer inte att göra några drastiska ändringar. Vi gnuggar på och vet ju vad vi kan när vi gör saker rätt, säger Markus Eriksson.

Andreas ser gärna att GBK:S kräftgång fortsätter.

– Åtminstone i den här matchen, annars känner jag fortfarand­e väldigt starkt för klubben och för Trollhätta­n.

De båda har alltså aldrig mötts tidigare, åtminstone inte i seriespel.

– Det blir lite speciellt och det blir kul, säger Markus.

– Vi spelade ju mot varandra i en träningsma­tch tidigt på säsongen, men det blev inte så många duster den gången. Kanske blir det lite annorlunda nu, men värst är det nog för mamma och pappa på läktaren, säger Andreas och skrattar gott.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? OMBYTTA ROLLER. Förre Gbk-spelaren Andreas Eriksson jagas av tre Bolticspel­are i en match i allsvenska­n förra säsongen. Nu är det ombytta roller, Andreas spelar i Boltic och ställs mot gamla kompisarna i Gripen. Och mot tvillingbr­orsan Markus.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE OMBYTTA ROLLER. Förre Gbk-spelaren Andreas Eriksson jagas av tre Bolticspel­are i en match i allsvenska­n förra säsongen. Nu är det ombytta roller, Andreas spelar i Boltic och ställs mot gamla kompisarna i Gripen. Och mot tvillingbr­orsan Markus.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden