Ttela

Sahinovic lämnar Ljungskile

- MARTIN AHLIN

Det blev bara en säsong i Ljungskile för målvakten Nino Sahinovic. – Det var ändå rätt beslut att gå dit, säger 24-åringen.

Efter två år som ordinarie i Vänersborg­s FK valde Sahinovic förra vintern att skriva kontrakt med Ljungskile i division 1. När det nu går ut – egentligen först den 30 november – kan vi konstatera att han varit ständig tvåa bakom lagkompise­n Deni Kaksa.

Skador och sjukdomar är, enligt Nino Sahinovic, några anledninga­r till petningen.

– Precis före seriepremi­ären

Bjerke åkte jag på matförgift­ning, sedan gick ett finger ur led. Det var först efter sommaren som det började kännas riktigt bra och då räknade jag även med spel, men tränaren gör sina val och det är bara att respektera, säger han.

SJÄLV VILLE DEN Tfk-fostrade målvakten bli utlånad i somras, men fick inget gehör.

– Det var några klubbar som hörde av sig, men eftersom vi bara var två målvakter i Ljungskile så var det svårt att gå någonstans, säger Sahinovic och bekräftar även att han var i kontakt med Vänersborg­s FK, som istället tog in Markus Mäkinen. Vad händer härnäst?

– Ska jag vara ärlig så har jag inga planer. Jag pratar lite med en klubb, men känner ingen stress heller. Jag är rätt seriös och vill hitta något bra där de tror och vill satsa på mig. Kan du tänka dig spel i division 2 igen?

– Både ja och nej, det beror på vilket lag det handlar om. Det måste vara en seriös och bra klubb som satsar på att vinna tvåan, jag går inte till någon som bara siktar på att hålla sig kvar, säger Sahinovic.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? ÖVER. Det blev bara en säsong i division 1 för Nino Sahinovic. Vad som händer härnäst vet han inte.
Bild: ERIK WEIEFORS ÖVER. Det blev bara en säsong i division 1 för Nino Sahinovic. Vad som händer härnäst vet han inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden