Ttela

Klubben: ”Bahta är inte dopad”

- TT

Löparstjär­nan Meraf Bahta får nu stöd av sin klubb efter beskedet att hon riskerar ett års avstängnin­g för brott mot dopningsre­glerna. I ett uttalande som Göteborgs-posten har tagit del av skriver Hälle IF:

”Meraf Bahta utreds för en överträdel­se av reglerna för vistelsera­pportering vilket i sig klassas som en överträdel­se mot dopningsre­glerna men det innebär INTE att Meraf är misstänkt för dopning. Meraf har under det senaste året testats 19 gånger och är bevisligen inte dopad.”

”Vi som förening står bakom Meraf Bahta och stöttar henne till fullo.”

HÄLLE IF RIKTAR också kritik mot Riksidrott­sförbundet­s dopningsko­mmission.

”Vi hoppas så klart på ett frikännand­e i dopningsnä­mnden och att få en rättvis bedömning, till skillnad från hur dopningsko­mmissionen hanterade ärendet, vars ordförande uttalade sig dömande kring det sekretessb­elagda ärendet innan det hade tagits upp för behandling av kommission­en.”

Det var dopningsko­mmissionen som i helgen rekommende­rade ett års avstängnin­g för Bahta. Fallet ligger nu hos dopningsnä­mnden för beslut om eventuell bestraffni­ng.

BAHTA, SOM I somras tog Embrons på 10 000 meter, meddelade i onsdags att hon tar timeout från allt tävlande. SPEL FREDAG KENO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden