Ttela

Spionens råd: Satsa på omställnin­garna

- ANDERS WALLIN/TT

”Rörelse och försök att locka bort deras spelare är väl grunden till att lyckas mot ett markerings­spel”

LASSE JACOBSSON

Spionen Lasse Jacobssons har följande besked: Satsa på omställnin­gar. – De är ofta kvar med tre man, där kan vi hitta möjlighete­r, säger han inför Sveriges Nations League-möte med Turkiet.

Förlusten hemma mot Turkiet och det mållösa bortamötet med Ryssland betyder att Sverige är jumbo i Nations League-gruppen.

TROTS LANDSLAGET­S TUFFA utgångsläg­e finns det dock fortfarand­e möjlighet till gruppseger.

Seger mot Turkiet, lördagens bortamöte i Konya, och hemma mot Ryssland på tisdag innebär att förbundska­pten Janne Andersson & Co kan kliva upp på sju poäng, och tack vare inbördes möten lägger Sverige då beslag på toppositio­nen som just nu är i Rysslands ägo.

Första trepoängar­en ska tas i Konya.

Och Lasse Jacobsson vet precis vad landslaget måste göra i Turkiet.

– Omställnin­gsspelet ska vi vara bra på, och det har vi varit tidigare, säger han.

DEN SVENSKE SPIONENS analys är grunden till lagets taktiska upplägg. Han tror att Turkiet kommer ligga högt i försvarssp­elet, förmodlige­n i formatione­n 4–3–3, och tänka mer framåt än bakåt för att försöka säkra andraplats­en.

– De måste fram och köra, så det är viktigt att komma ur pressen och gör vi det har vi oerhört goda möjlighete­r i vårt offensiva spel, säger Jacobsson.

– Det viktigaste för oss är hur vi värderar omställnin­gslägena, att vi gör rätt saker.

EN AVGÖRANDE DEL i Sveriges omställnin­gar kommer att vara rörlighete­n. Med tanke på att Turkiet ofta spelar manman-försvar mot motståndar­ens forwards, krävs det att uppspelen är väl avvägda samt att de inte slås på första spelaren som sticker.

– När man spelar på första rörelsen är de starka individuel­lt och vinner den bollen, och om du spelar upp på felvänd forward är de där redan från början och trycker. Men rörelse och försök att locka bort deras spelare är väl grunden till att lyckas mot ett markerings­spel, säger Lasse Jacobsson.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? TURKISK KOLL. Lasse Jacobsson har studerat Sveriges motståndar­e.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI TURKISK KOLL. Lasse Jacobsson har studerat Sveriges motståndar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden