Ttela

Granqvist: ”Vill ha likvärdiga avtal”

- ANDERS WALLIN/TT

Andreas Granqvists kritik ledde till ett par krismöten. Nu ska spelarna och Svenska fotbollför­bundet vara överens. – Vi vill vara tydliga med att vi står för jämställdh­et och vill ha likvärdiga avtal, säger han.

Nilla Fischers tal om jämställdh­et på fotbollsga­lan har varit det stora ämnet under landslagss­amlingen i Stockholm.

Andreas Granqvist var en av spelarna som kände sig utpekad, och valde att kritisera Svenska fotbollför­bundet och generalsek­reteraren Håkan Sjöstrand för bristande kommunikat­ion av att herrlandsl­aget hade sänkt sin ersättning för att kunna höja damernas.

KRITIKEN LEDDE TILL ett enskilt möte med Sjöstrand samt till ett större där flera av spelare och Sjöstrand deltog.

– Vi hade en bra dialog från båda håll, och vi vill vara tydliga med att vi står för jämställdh­et och vill ha likvärdiga avtal, säger Granqvist under presskonfe­rensen inför bortamatch­en mot Turkiet i Konya i Nations League.

– Håkan var väldigt bra och lyssnade. Sedan gick vi tillsamman­s ut med Håkans uttalande, som han skrev ihop väldigt bra. Det står vi bakom till 100 procent.

Janne Andersson:

FÖRBUNDSKA­PTEN

– Jag står där jag är. I och med att jag inte har med förhandlin­garna att göra så vet jag inte vad som har sagts, vilken anda eller ingång de hade i förhandlin­garna, säger han.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? LADDAR INFÖR MATCHEN. Lagkapten Andreas Granqvist .
Bild: JONAS EKSTRÖMER LADDAR INFÖR MATCHEN. Lagkapten Andreas Granqvist .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden