Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

I V75 på Bjerke kan jag och Västerbo Exact fälla den stora favoriten Ferrari BR.

Om vi spetsar och om Ferrari BR ser ut sådär, ja då kör jag i ledningen. Visst låter det spännande, eller hur?!

Vi kuskar har flera tänkbara taktiska alternativ när vi kör upp till start, men hur det blir avgörs mycket av vad som sker första 200.

Ferrari BR är en snackhäst och han var på allas läppar när han i fjol vann från spets på världsreko­rdtiden 1.09,9/2100.

Han inledde 2018 med två segrar, blev sedan skadad i maj på Charlotten­lund, kom tillbaka efter fem månader och vann 27 oktober från ledningen. I klartext; hur bra form har Ferrari BR med så få lopp i kroppen?

Så mitt intryck i uppvärmnin­gen och när starten går avgör mitt taktiska upplägg med Västerbo Exact.

Ledning är ett alternativ. Rygg på ledande Ferrari BR ett annat – ja, i vilket fall som helst streckar jag tre ekipage på mitt system.

Den tredje? Jo, rysaren Hickothepo­oh.

Visst är Lionel NO bäst?

Jag gillar att köra på Bjerke, dels för det långa upploppet (200 m), dels för att jag har tagit några stora segrar där – bland annat då med Playing Tua 2016, ja hon tog tre raka segrar i Köpenhamn, Oslo och Halmstad.

Vm-tvåan Lionel NO är en stark avslutare, han är van att fightas i världselit­en och jag är inne på att den Daniel Redén-tränade åttaåringe­n bara är bäst.

Stallet är också optimistis­kt, så det kan bli ett härligt upplopp för körande Göran Antonsen – om han inte låter Jorma Kontio fuska bort ett varv med ledande Global Trustworth­y ...

En av Frode Hamres tre

Vainqueur RP är en av Frode Hamres tre hästar i loppet och körs av Ulf Ohlsson för femte gången i rad.

Fyraåringe­n har ett bra läge, fin form och han är en vass sprinter.

En chansspik? Absolut. Ni vet en eller många ...

Jag kör bara två hästar inom V75 denna dag. Förutom Västerbo Exact är det Carna Sensei (avd 5). Hon är också streckvärd.

I övrigt; Propulsion ska matchas för Prix d´amerique – ja, han kan vinna nu.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden