Ttela

STULEN HUSBIL FICK BÄRGAS UR ÄLV

- LARS CARLSSON MADELEINE GARTÉUS

En stulen husbil kördes ner i Göta älv natten till lördag. Först ett dygn senare lyckades man bärga husbilen med hjälp av dykare, lyftkran och en pråm.

Polis, räddningst­jänst och ambulans larmades till Lilla Edet strax efter halv fem på lördagsmor­gonen om att man sett en husbil flyta fram på älven i höjd med Fuxerna kyrka. Husbilen stals tidigare under natten från en bostad i närheten.

– Det är en husbil som blivit stulen från en bostad i närheten och sedan har man troligen puttat i den i höjd med bron. Sedan har den flutit 5-600 meter innan vi fick tag i den, sa Karl-gunnar Persson, insatsleda­re vid Södra Bohusläns räddningsf­örbund.

ÄVEN DYKARE FRÅN räddningst­jänsten Storgötebo­rg var på plats och undersökte så att ingen befann sig kvar i husbilen.

– Det var ingen kvar i husbilen, så nu håller vi på att säkra den vid kanten så att vi kan bärga den senare under dagen när det blivit ljust, sa Karl-gunnar Persson.

Räddningst­jänsten och polisen har varit i kontakt med ägaren som bekräftade att husbilen stals från deras uppfart tidigare under natten.

DET DRÖJDE DOCK ett helt dygn innan man kunde sätta igång bärgningen. Eftersom Göta älv är vattentäck­t och man var oroliga för läckage från husbilen, fick man vara försiktig. För att få upp fordonet på söndagen användes lyftkran och en pråm. Dykare skickades ner för att förankra lyftbanden till kranen. Väl i land kunde bilen fraktas i väg med bärgningsb­il.

Polisen har upprättat en anmälan om tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel.

 ?? Bild: NIKLAS GÖRANSSON ??
Bild: NIKLAS GÖRANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden