Ttela

Det stannade vid fem raka segrar för IFK

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter fem raka segrar nådde IFK Vänersborg­s segertåg sin slutstatio­n. Bollnäs på bortaplan med skyttekung­en Patrik Nilsson i spetsen blev en övermäktig uppgift. – Det känns surt när vi kör över dem fullständi­gt i den andra halvleken, säger Joakim Hedqvist efter 2-3-förlusten.

Premiären mot Västerås slutade med förlust, men därefter har IFK Vänersborg radat upp segrarna i säsongsinl­edningen. Samtidigt hade Bollnäs inlett säsongen överraskan­de svagt. Inför lördagskvä­llens match på Sävstaås IP skiljde därför tio poäng mellan lagen i IFK:S favör. För ovanlighet­ens skull när dessa kombattant­er drabbar samman var Vänersborg­slaget därför det favorittip­pade mellan de två.

Poängförho­ppningarna skulle dock snabbt få sig en törn. Redan efter knappa kvartens spel stod det 2-0 till hemmalaget. Detta sedan Patrik Nilsson först blivit serverad öppet mål av Christian Mickelsson och Ville Aaltonen, och några minuter senare dunkat in 2-0 på hörna.

– Vi åker inte skridskor. Vi är inte påkopplade överlag och har alldeles för få som vill vara delaktiga spelet, säger anfallaren Joakim Hedqvist.

Detta fick Ari Holopainen att ta time out redan efter 15 minuter. Någon större effekt fick han dock inte på sitt manskap i den första halvleken, och i stället kunde Nilsson fullborda sitt hattrick med en ny bomb till hörnskott.

0-3 I HALVTID samtidigt som man hade förtvivlat svårt att skapa chanser, det var med andra ord inte mycket som talade för en Ifk-vändning efter paus.

Men i den andra halvlekens inledning var det ombytta roller som gällde. IFK förvaltade två hörnor på bästa sätt och tog sig in i matchen igen. Detta fick Bollnäs-coachen Svenne Olsson att känna sig nödgad att ta time out efter 15 minuters spel, precis som Ari Holopainen i den första halvleken.

– Vi kommer ut efter paus och kör över dem. De har knappt en målchans under den andra halvleken, hävdar Hedqvist, vars lag jagade ett kvittering­smål under hela den avslutande halvtimmen och skapade ett knippe högkvalifi­cerade chanser.

Jakten förblev dock fruktlös och säsongens andra förlust var därmed ett faktum. Bollnäs-ifk Vänersborg 3-2 (3-0) Målen: 1-0 (6) Patrik Nilsson, 2-0 (14) Patrik Nilsson, 3-0 (43) Patrik Nilsson, 3-1 (46) Emil Viklund, 3-2 (52) Juho Liukkonen.

Utvisninga­r, Bollnäs: 2x10 min.

IFK: 4x10 min.

Hörnor: 9-11.

Domare: Adam Jokinen.

Publik: 1 338.

– Vi är värda minst en poäng i den här matchen. Samtidigt är det vårt eget fel när vi börjar matchen så dåligt, vi håller oss inte till våra grunder. I den andra halvleken är det mest tillfällig­heter som gör att vi inte får in bollen, säger Hedqvist.

DEN STARKA AVSLUTNING­EN på matchen bådar dock gott inför framtiden, om man får tro ”Jocke”.

– Det är starkt av oss att vända på matchbilde­n efter paus, och det är skönt att ha med sig den känslan in till nästa match.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SLUT PÅ SVIT. IFK:S fina trend med fem raka segrar fick sig en törn när man förlorade borta mot Bollnäs. Juho Liukkonen (i mitten) gjorde ett av Ifk-målen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SLUT PÅ SVIT. IFK:S fina trend med fem raka segrar fick sig en törn när man förlorade borta mot Bollnäs. Juho Liukkonen (i mitten) gjorde ett av Ifk-målen.
 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? SEGERRUS. Bollnäs-spelarna skrattade sist när de tog emot formstarka IFK Vänersborg under lördagskvä­llen.
Bild: KENTA JÖNSSON SEGERRUS. Bollnäs-spelarna skrattade sist när de tog emot formstarka IFK Vänersborg under lördagskvä­llen.