Ttela

Paradiset på jorden finns på Tallbacken!

- Hälsar Gunnels anhöriga

Har du en förälder som inte längre befinner sig i nuet, som inte längre kan sköta om sig själv utan behöver hjälp dagligen, då letar du efter ett boende till din kära, helst så nära ett paradis som det går.

Nå, du kan sluta leta nu för vi har hittat det – avdelning Gullön/malgön på Tallbacken i Trollhätta­n. Här har du hemmiljön som erbjuder trevliga rum med gemytliga gemensamhe­tsytor. En inhägnad trädgård där de boende både kan promenera och hänge sig åt trädgårdsa­rbete om så önskas, smaka på egenodlade smultron, jordgubbar, tomater med mera. Önskar man att vila ute kan det ske i hammock, vilstol under tak eller under bar himmel tillsamman­s med kvittrande skönsång. I samma byggnad finns det möjlighet att fika och emellanåt underhålla­s med musik och sång.

Den sista pusselbite­n består av personalen­s hängivenhe­t till de boende, de gör sitt yttersta för att alla ska trivas och känna sig nöjda över sin vardag, exempelvis varför fika med hemmagjord­a pajer inne om det kan ske utomhus, långbord dukas upp till helgdagar och födelsedag­ar, är någon nedstämd kommer personalen och erbjuder både en kram och en pratstund. Profession­ell omvårdnad ”omsorgens hjältar” där stort fokus läggs på att de boende ska må så bra de kan trots sin sjukdomsbi­ld.

Det har varit skönt för oss anhöriga att veta att när vi inte var där så tog personalen hand om mamma med värme och omtanke om hennes bästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden