Ttela

Trött på att vända på varenda krona

- Både bröd – och rådlös

Svar på Pensionsni­våerna för låga för många, 2 januari.

Enligt SFP:S insändare så ligger genomsnitt­spensionen för 2019 på 13800 kronor efter skatt och detta anser dom vara för lågt. Jag tycker däremot att det är en hög summa. Är man två gifta pensionäre­r så har man ju ut 28000 kronor.

Därför reser många par, köper husbil etcetera. Däremot, som ensamståen­de sjukpensio­när lever man på havregryns­gröt varannan dag. Vi sjukpensio­närer får aldrig, obs aldrig, ta del av höjd pension utan den höjs enbart via basbeloppe­t. Och

ingen, inte ens pensionärs­organisati­onerna bryr sig! Själv får jag ut 9800,

inklusive bostadstil­lägg på 1020 kronor. Hyran är på 5100 kronor, till det el och försäkring. Således lever

jag långt under fattigdoms­gränsen, och kan inte ens unna mig en fika ute på stan! Man rår inte för att man blivit sjuk, men man blir ju inte friskare av all denna oro hur pengarna ska räcka till nästa utbetalnin­g.

Jag har skrivit till regeringen och fått svar: ”Förtidspen­sionärer är en

icke-prioritera­d grupp”. Även andra partier har den ståndpunkt­en! Så jag undrar – varför gör inte SPF nåt för oss? Varför räknas inte vi?

Är så innerligt trött och less på att vända på varenda krona, att aldrig någonsin kunna åka på en resa – inte ens en dagstur. I Sverige och för våra styrande är vi en ”ickefråga”, en grupp som ingen bryr sig ett dugg om, tragiskt, frustreran­de och så lågt av s-regeringen som utmålar landet som en ”humanitär stormakt”. Sanslöst!

 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? Således lever jag långt under fattigdoms­gränsen, och kan inte ens unna mig en fika ute på stan! Man rår inte för att man blivit sjuk, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: Henrik Montgomery/tt Således lever jag långt under fattigdoms­gränsen, och kan inte ens unna mig en fika ute på stan! Man rår inte för att man blivit sjuk, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden