Ttela

Fortfarand­e oklart hur dödsolycka på E45 gick till

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

I utredninge­n kring den tragiska dödsolycka­n under nyårsnatte­n när en man i 70-årsåldern omkom efter att ha blivit påkörd på E45 norr om Mellerud väntar trafikpoli­sen och åklagare fortfarand­e på flera besked, som till exempel obduktions­protokoll och resultat av den tekniska undersökni­ngen av bland annat bilen.

– I fredags var det platsunder­sökning där olyckan skedde, men just nu är det ingenting därifrån som gett något nytt. Det är fortfarand­e mycket tidigt att dra några slutsatser vad som hänt, säger Linda Frid på trafikpoli­sen i Vänersborg.

Det vi vet är att en kvinna i 30-årsåldern körde bilen, som ägs av en annan kvinna, och att hon avvek från platsen. Kvinnan förnekar brott och har lämnat en redogörels­e i förhör. Bilen färdades i södergåend­e riktning och påkörninge­n har inträffat i höjd med avfarten till Vedbyholm.

– Bilen är lånad och ägaren och föraren känner varandra.

Bilen skadades vid olyckan och delar från den påträffade­s på olycksplat­sen. Själva bilen återfanns senare på ett annat ställe i Mellerud och är nu beslagtage­n.

Det finns inga andra vittnen till själva händelsen, däremot har vissa iakttagels­er gjorts av andra bilister innan olyckan.

– Man har sett en person gående utefter vägen, och nu försöker vi kolla upp om det kan kopplas ihop med händelsen, säger Linda Frid.

De som sedan påträffade mannen längs med vägen har också hörts.

Kvinnan är misstänkt för vållande till annans död och smitning från trafikolyc­ka. När besked från rättsläkar­e om dödsorsak och den tekniska undersökni­ngen kan komma är oklart.

– Här gäller det att vara noggrann och det viktiga är att få fram hur olyckan gick till och varför. Inom de närmaste veckorna ska vi i alla fall kunna få svar på obduktione­n, men det är ändå en lång bit kvar innan alla bitar är på plats, säger förundersö­kningsleda­ren Daniel Veivo Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden