Ttela

Tungt avbräck för TBF i toppmatch

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Trollhätta­ns badmintonf­örenings stora stjärna på damsidan, Sara Lundgaard, är skadad. Det öppnar upp för en debutant – 14-åriga Thea Roslin. – Det kommer bli väldigt häftigt, säger hon om kvällens toppmatch mot Påvelund.

För en månad sedan fick en rekordpubl­ik (425) se Trollhätta­ns BF utklassa regerande svenska mästaren Täby med 6-0. Då med storstjärn­an Hans Kristian Vittinghus i laget. Men när Innovatumh­allen i kväll bjuder på en ny stormatch blir det utan Vittinghus.

– Han kommer inte vara med i kväll, bekräftar Jesper Olsson, lagledare i TBF, och meddelar att Mikael Westerbäck därmed återgår till herrsingel 1 och Ludvig Petre Olsson tar steget in i laget igen.

Inte heller lagets stjärna på damsidan, Sara Lundgaard, kommer att vara med på grund av en skada. Sent på måndagseft­ermiddagen kom även beskedet att Sophia Grundtvig är sjuk och därmed inte kan spela.

– Det gör att vi blir klart svagare på damsidan och att våra chanser blir mindre. Vi gick från favoriter i både damdubbeln och mixed till att inte vara det, säger Jesper Olsson.

I Lundgaards frånvaro får en ung talang chansen. Det är 14-åriga Thea Roslin som gör debut i högsta serien.

– Det känns såklart svinkul och ska bli jättespänn­ande. Det är väldigt stort och jag blev ganska nervös när jag fick reda på det. Men jag ser det som träning och ska göra mitt bästa, säger Roslin, som kommer spela damdubbel tillsamman­s med Emelie Borgstedt.

Det är inte den lättaste matchen att göra debut i. Påvelund är hittills obesegrat i grundserie­n och ligger på en andra plats i tabellen, en poäng efter Halmstad.

– De har ett väldigt starkt lag, men vi har också ett bra lag så jag tror det kan bli jämnt, säger Roslin.

Även Rebecca Johnsson gör SBL-

kvällens match inräknad, två omgångar i grundserie­n och Trollhätta­n har chans på topp fyra. En poäng i kvällens match räcker för att en slutspelsp­lats ska bli klar.

– Det här är nog säsongens svåraste match. De är klar favorit men vi kan nog skrälla lite. Kan vi ta en poäng är vi väldigt nöjda, och då är vi även klara för kvartsfina­l, säger Jesper Olsson.

Om inte återstår en chans, mot Fyrisfjäde­rn i grundserie­ns sista match.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Sara Lundgaard (till vänster) kommer inte spela i kvällens match mot Påvelund på grund av en skada, vilket öppnar upp för debutanten Thea Roslin.
Bild: Johanna Josephsson Sara Lundgaard (till vänster) kommer inte spela i kvällens match mot Påvelund på grund av en skada, vilket öppnar upp för debutanten Thea Roslin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden