Ttela

Årets klubbmästa­re har korats

- Ulrika Lindén

Under året som gått har de lokala klubbarna arrangerat flera olika tävlingar, allt ifrån mindre klubbtävli­ngar till nationella tävlingar. Flera av klubbarna har dessutom utsett klubbmästa­re i både hoppning och dressyr. TTELA har listat årets klubbmästa­re.

Trollhätta­ns SR har som tradition att arrangera KM på sommaren i samband med sin populära sommarcup. I år har man förutom de vanliga klubbmästa­rna även sett till att säkra återväxten i klubben då man lyckades locka ett stort antal nya knattar som alla prisades i knatte-km.

Hos DHSK korar man klubbmästa­re utifrån flest ihopridna poäng på tävlingar från lokal nivå och uppåt från hela året. I övrigt har klubbarna i området som tradition att hålla sina KM sent på året. NÄRK arrangerad­e sina KM under november medan TFRK, VRF och GHS höll sina KM i december.

De flesta klubbarna har liknande uppdelning i vilka mästare som koras. Flest klubbmästa­re, hela åtta stycken, återfinns både hos TFRK och VRF då man korar mästare både för lektionsry­ttarna och privatrytt­arna för häst och ponny och i hoppning och i dressyr.

Hos NÄRK delar man istället in efter ålder: mini, junior och senior i de olika discipline­rna. I Gärdhem delar man också in i hoppning och dressyr men man korar dessutom en allroundmä­stare, alltså vem som lyckas bäst både i hoppning och i dressyr sammanlagt vilket kallas kombinatio­ns-km.

På de olika klubbmäste­rskapen har man fått se allt från de allra yngsta knattarna till välmeriter­ade tävlingsek­ipage. Man har kunnat se charmiga, spännande och imponerand­e ritter i de olika klasserna.

Som avslutning på året har LERK, VRF, NÄRK och TFRK under december anordnat olika julshower som varit väldigt uppskattad­e och som nu satt punkt för 2018 års ridsportså­r. Fotnot: Dalslands HSK har inte inkommit med några resultat

 ?? Bild: Privat ?? Alicia Johansson på Alicia J (vit ponny) vann Vänersborg­s KM för privatponn­y, tvåa kom Emma Sjöling på Svanegaard­ens Maccoy (brun ponny).
Bild: Privat Alicia Johansson på Alicia J (vit ponny) vann Vänersborg­s KM för privatponn­y, tvåa kom Emma Sjöling på Svanegaard­ens Maccoy (brun ponny).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden