Ttela

Nu kan man åter doppa sig på badhuset

- Linus Nilsson linus.nilsson@ttela.se 0520-42 26 00

Nyheter: I fem veckor har simhallen i Sjuntorp hållit stängt efter att en del av innertaket rasat ned i bassängen. Nu är renovering­en färdig och i dag öppnar man igen.

Den nionde januari kommer simhallen i Sjuntorp att öppna efter att ha haft stängt för renovering. Det meddelar Trollhätta­ns stad i ett pressmedde­lande på tisdagsför­middagen.

Under en lördagsnat­t eller tidig söndagsmor­gon i början av decem- ber rasade en del av innertaket i simhallen i Sjuntorp. Taksektion­en som föll la sig på tvären över den åtta meter breda bassängen. I samband med raset ska även en ventilatio­nstrumma ha fallit ner i bassängen.

– Vid återställa­ndet har innertaket kapats och tagits ut genom ett hål igenom väggen. Därefter har man säkrat taket och skruvat upp en aluminiump­låt på den plats som innertaket suttit, säger Håkan Rommefeldt, anläggning­sansvarig.

När badhuset som vanligt stänger över sommaren kommer arbetet med taket att fortsätta. Då kommer taket att kläs med ljudabsorb­erande material, ett arbete som skjutits på för att kunna öppna så snabbt som möjligt.

– Då vi har ett starkt tryck från skolor, hyresgäste­r och allmänhet har fokus varit att öppna verksamhet­en så fort som möjligt, säger Håkan Rommefeldt.

Anläggning­schefen passar även i samma pressmedde­lande på att beklaga för besväret och hälsa alla badgäster välkomna.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? I dag öppnar simhallen igen efter takraset i december.
Bild: Stefan Bennhage I dag öppnar simhallen igen efter takraset i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden