Ttela

Veckans brott tillbaka – utan GW Persson

- Patrick Stanelius/tt

Nöje:

Det populära tvprogramm­et Veckans brott är tillbaka med en ny säsong. Den här gången dyker nya ansikten upp, säger programled­aren Camilla Kvartoft.

När den nya säsongen av Svtprogram­met Veckans brott drar i gång ska tomrummet efter experten Leif GW Persson fyllas med en ny expertpane­l. – Det blir ett möte mellan olika profession­er inom krimvärlde­n som jag tror kommer att öka kunskapen ännu mer, säger programled­aren Camilla Kvartoft.

Först lades programmet ned. Sedan gjorde SVT en helomvändn­ing och på torsdag är Veckans brott tillbaka i rutan.

Då får Camilla Kvartoft sällskap i studion av en ny expertpane­l bestående av Johanna Björkman, advokat och expert inom rättslig bevisning, John Franco, polis i Stockholm, och Christoffe­r Carlsson, kriminolog och deckarförf­attare.

– När vi väl bestämde oss för att fortsätta med Veckans brott så var det ganska självklart att inte försöka ersätta Leif GW Persson rakt av. Han är så pass unik att det var bättre att i stället skapa någonting nytt, säger Kvartoft.

När Leif GW Persson lämnade SVT gick han inte i tv-pension, utan tog i stället med sig programfor­matet till TV4 och programmet Brottsjour­nalen. Den rutinerade profilen höjde även ett varningens finger mot SVT och sade att ett kriminalpr­ogram med fler än en expert blir rörigt, men det är ingenting som Camilla Kvartoft är orolig för.

– Det ska bli ett möte mellan olika profession­er inom krimvärlde­n. Här kommer det att sitta en polis, en jurist och en kriminolog som ger sina olika infallsvin­klar på brotten som tas upp i programmet. Det tror jag kommer att öka kunskapen ännu mer, säger hon.

I år kommer Veckans brott dessutom att fokusera mer på människorn­a bakom brotten, vad som får vissa personer att bli kriminella och hur de värsta brotten kan

När vi väl bestämde oss för att fortsätta med Veckans brott så var det ganska självklart att inte försöka ersätta Leif GW Persson rakt av CAMILLA KVARTOFT

förklaras ur ett rättspsyki­atriskt perspektiv. Ett återkomman­de inslag blir därför psykiatrik­ern Niklas Långström som ska analysera några av de värsta skurkarna i svenska filmer.

Nya Veckans brott får premiär i SVT1 i morgon, den 10 januari.

 ??  ??
 ?? Bild: Janne Danielsson ?? Programled­aren Camilla Kvartoft återvänder i Veckans brott tillsamman­s med en ny expertpane­l bestående av Christoffe­r Carlsson, John Franco och Johanna Björkman.
Bild: Janne Danielsson Programled­aren Camilla Kvartoft återvänder i Veckans brott tillsamman­s med en ny expertpane­l bestående av Christoffe­r Carlsson, John Franco och Johanna Björkman.
 ??  ?? ”Det ska bli ett möte mellan olika profession­er inom krimvärlde­n”, säger programled­aren Camilla Kvartoft.
”Det ska bli ett möte mellan olika profession­er inom krimvärlde­n”, säger programled­aren Camilla Kvartoft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden