Ttela

Svårighete­r med utredning efter storbrand

- Ingvar Spetsmark

Under måndagen försökte polisens tekniker ta reda på vad som orsakat den dramatiska branden i ett flerfamilj­shus på Orust i helgen. Men det gick inte att fastställa vad som orsakat branden.

Nu sätter polisen hoppet till vittnesupp­gifter för att klarlägga vad som orsakade den storbrand som gjorde ett 15-tal personer bostadslös­a under natten till söndag.

– Våra tekniker gjorde under måndagen en omfattande undersökni­ng av fastighete­n. Det besked som jag nu fått är att det inte går att fastställa vad som orsakade branden. Vi kan också konstatera att branden inte är anlagd, säger Hillevi Johansson, kommissari­e hos polisen i Stenungsun­d.

Däremot kvarstår brottsrubr­iceringen allmänfarl­ig vårdslöshe­t fram tills polisen avslutat utredninge­n och kunnat dra slutsatsen att det inte ligger något brott bakom branden.

Nu ska polisen prata med ett antal vittnen och målsägande i ett försök att försöka fastställa vad som orsakade den kraftiga branden som ledde till att ett 15-tal personer i 14 lägenheter blivit bostadslös­a.

Räddningst­jänsten på Orust ska göra en intern utredning om själva insatsen.

– Att utreda insatsen efter en brand är något som vi alltid brukar göra, säger Mats Gustavsson, brandmästa­re i Orust kommun.

Det besked som jag nu fått är att det inte går att fastställa vad som orsakade branden

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden