Ttela

Badminton i toppklass när TBF föll

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Ett lite vingklippt TBF orkade inte med att lugga Påvelund på poäng. Eftersom Umeå samtidigt besegrade Täby måste TBF ta poäng i sista matchen mot Fyrisfjäde­rn för att nå slutspel. Kvällens clou blev den avslutande singelmatc­hen mellan TBF:S unge Ludvig Petre Olsson och svenske mästaren 2017, Mattias Borg.

Först ut i Innovatumh­allen var hemmahoppe­t Mikael Westerbäck mot danske Christian Lind Thomsen, en gång rankad topp 30 i världen.här bjöds badminton i toppklass mest hela tiden innan Westerbäck till slut fick sträcka vapen.

– Han skjuter tillbaka tills jag missar, sa Tbf-spelaren som slagit dansken en gång tidigare. Westerbäck var inte helt nöjd. – Nä, i första vet jag inte vad som hände, jag var inte med mentalt och verkade ha pjäxorna kvar på fötterna, sa TBF:S etta, nyss hemkommen från skidsemest­er.

Knäckande blev också den nätrullare som Lind Thomsen fick till vid setboll i första och sedan skaffade sig dansken 2-0-ledning efter 11-7 i andra. Westerbäck bet dock tillbaka och reducerade efter storspel, men fick ge sig i fjärde med klara siffror.

På banan bredvid avgjordes herrdubbel­n, och det blev i sanning en spännande batalj där Påvelunds duo till slut kunde vinna med 3-1 i set.

En nyckelmatc­h för att TBF inte skulle hamna hopplöst på efterkälke­n var damdubbeln där 14-åriga Thea Roslin gjorde Sbl-debut i par med Emelie Borgstedt.

Två säkra setsegrar följdes dock av en lite snopen 9-11-förlust i tredje.

– Kanske blev vi lite för säkra efter 2-0, funderade Emelie och Thea.

I fjärde ledde Borgstedt/roslin stort (9-5), men tappade till 10 lika. Då slog Påvelunds spelare i nät och matchen var vunnen.

– Det var nervöst, tyckte Thea Roslin som gav sin kollega all cred för vinsten:

– Det var Emelie som spelade bra, varpå Emelie kontrade:

– Det krävs alltid två för att vinna i dubbel!

Ställninge­n 1-2 efter tre matcher och 1-3 efter fyra eftersom Saliosa Chayruksa inte rådde på danska Line Christophe­rsen, nyligen Jvmtvåa.

Ansvaret vilade därmed tungt på Ludvig Petre Olssons axlar i mötet med Mattias Borg, Sm-vinnare 2017. Här krävdes seger för att hålla TBF kvar i lagmatchen.

Och om herrsingel 1 var sevärd blev singel 2 inte mindre njutbar för publiken.

Petre Olsson och Borg bjöd på en härlig fight som gick till en femsetare och där publiken var ordentligt med på noterna. Det blev en mycket jämn och under hållande match där TBF:S unge stjärnspel­are till slut fick ge sig med 8-11 i avgörande.

Nu hade resultatet i den här matchen ingen betydelse eftersom TBF samtidigt förlorade mixeddubbe­ln.

Därmed slutade lagmatchen 1-5.

 ?? Bilder: Sebastian Lamotte ?? 14-åriga Thea Roslin gjorde Sbl-debut i mötet med topplaget Påvelund och såg tillsamman­s med Emelie Borgstedt till att ta TBF:S enda seger för kvällen. ”Det var nervöst”, tyckte Thea.
Bilder: Sebastian Lamotte 14-åriga Thea Roslin gjorde Sbl-debut i mötet med topplaget Påvelund och såg tillsamman­s med Emelie Borgstedt till att ta TBF:S enda seger för kvällen. ”Det var nervöst”, tyckte Thea.
 ??  ?? Ludvig Petre Olsson stod för kvällens bästa insats spelmässig­t sett när han pressade Sm-vinnaren 2017 i en hård femsetare.
Ludvig Petre Olsson stod för kvällens bästa insats spelmässig­t sett när han pressade Sm-vinnaren 2017 i en hård femsetare.
 ??  ?? Emelie Borgsedt smashar så håret håller på att lossna, här tillsamman­s med 14-åriga debutanten Thea Roslin i damdubbeln.
Emelie Borgsedt smashar så håret håller på att lossna, här tillsamman­s med 14-åriga debutanten Thea Roslin i damdubbeln.
 ??  ?? Mikael Westerberg svarade för en fin insats i mötet med den förre danske storspelar­en Christian Lind Thomsen, men föll.
Mikael Westerberg svarade för en fin insats i mötet med den förre danske storspelar­en Christian Lind Thomsen, men föll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden