Ttela

Svenne räknar med en stentuff fight i Vänersborg

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Det är inte alla klubblag som har en förbundska­pten som tränare. Men Bollnäs GIF har och i kväll kommer Svenne Olssons och hans orangea manskap till Arena Vänersborg för att göra upp med IFK Vänersborg om supervikti­ga poäng kring kvartsfina­lstrecket. – En riktigt tuff bortamatch, konstatera­r Olsson.

Svenne Olsson har två uppdrag i bandysport­ens tjänst – dels som huvudträna­re i Bollnäs GIF, dels som svensk förbundska­pten.

I slutet av den här månaden ska han i Vänersborg försöka lotsa de blågula till ännu ett Vm-guld, och i kväll Giffarna till två poäng.

– Vi börjar så sakteliga ta oss upp på både individuel­l- och lagnivå efter en lite mindre svacka, säger Svenne Olsson och syftar bland annat på smällen i Lidköping (0-8) i fredags, men också derbyförlu­sten mot Edsbyn på annandagen.

– Mot Villa var det jämnt i 30 minuter, men sista 60 dök vi rejält. Vi tappade fokus och det rann iväg på slutet. Samtidigt hamnade vi i ett läge där vi sparade på de rutinerade och lät ”junisarna” spela mycket. Det gäller att lägga energin på rätt matcher.

Som mot Vetlanda senast där en seger hemma på Sävstaås naturligtv­is SVENNE OLSSON, tränare i Bollnäs var ett absolut måste.

Det gick också vägen, 5-3 och Bollnäs behåller, som femma, sin plats ovanför kvartsfina­lstrecket. Hur bra är ni just nu?

– Vi har säkert 15 procent till att plocka fram i vårt spel, svarar Svenne Olsson, som förfogar över några av elitserien­s allra största stjärnor.

Per Hellmyrs till exempel, given i landslaget och en stöttepela­re var han än dyker upp, eller store forwarden Patrik Nilsson som den här säsongen har kommit igång på allvar igen, inte minst i målskyttet.

– Jag tycker också att Christian (Mickelsson) och Samuli (Helavuori) har steppat upp rejält på sistone, säger Svenne Olsson och nämner även Hellmyrs i det sammanhang­et.

På liberoplat­sen återfinns den förre detta landslagsr­även Andreas Westh som är jämngammal med Vänersborg­s skarpskytt Joakim Hedqvist (41 år).

– Bollnäs har många toppspelar­e att hålla reda på, men för oss gäller i första hand att se till vår egen prestation och att ha tålamod i offensiven, de brukar vara bra på att stänga igen på egen planhalva, säger Ifk-tränaren Ari Holopainen.

Hans kollega i Bollnäs räknar med en stentuff fight i Arena Vänersborg i kväll.

– IFK gör en bra säsong, liksom vi. De tuggar på med bra fart och såväl Emil Viklund som Robin Öhrlund har gjort grymma insatser på slutet, berömmer Svenne Olsson, som 16 januari presentera­r den definitiva Vm-truppen.

Återstår att se om han ger Öhrlund chansen, denne är ju uttagen i den bruttotrup­p på 26 man som ska bantas till 18.

”IFK gör en bra säsong, liksom vi, och de tuggar på med bra fart”

 ?? Bild: Toni Andersson ?? Svenne Olsson har dubbla jobb inom bandysport­en – i kväll lotsar han sitt Bollnäs i Arena Vänersborg, i månadsskif­tet januari-februari landslaget under VM i samma arena.
Bild: Toni Andersson Svenne Olsson har dubbla jobb inom bandysport­en – i kväll lotsar han sitt Bollnäs i Arena Vänersborg, i månadsskif­tet januari-februari landslaget under VM i samma arena.
 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? Per Hellmyrs är en av stjärnorna i det Bollnäs som i kväll gästar IFK Vänersborg.
Bild: KENTA JÖNSSON Per Hellmyrs är en av stjärnorna i det Bollnäs som i kväll gästar IFK Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden