Ttela

Dahlin räds inte konkurrens­en från Anestis

- Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Erik Dahlin, 29, slog sig in som förstemålv­akt när Pontus Dahlberg försvann. Men under vintern förändrade­s förutsättn­ingarna för veteranen då klubben plockade in den grekiske målvakten Giannis Anestis. – Jag kan ju inte bara lägga mig ner och dö, säger Dahlin som är fast besluten om att ta platsen.

Han är inne på sin fjärde raka säsong i IFK Göteborg. Under de två första säsongerna blev det endast två matcher i allsvenska­n – en per säsong. Förra säsongen blev det desto mer speltid för Erik Dahlin efter att Pontus Dahlberg packat sina väskor och flyttat till Watford.

Totalt blev det 17 matcher för Dahlin som blev förstemålv­akt efter Dahlbergs flytt – även om han utmanades om posten av Tom Amos, 20, som fick tre matcher av Poya Asbaghi.

Men efter säsongen blev det tydligt att målvaktspo­sten skulle förstärkas i Blåvitt. Valet föll på grekiske Giannis Anestis.

– Med sin längd har han givetvis en stor räckvidd och är dessutom oerhört atletisk och snabb i sitt målvaktssp­el. Tillsamman­s med Erik (Dahlin) och Tom (Amos) känner vi oss oerhört trygga med vår målvaktsup­psättning, sa Poya Asbaghi på klubbens hemsida.

För Erik Dahlin?

Jo, då hårdnade konkurrens­en rejält då ett ekonomiskt pressat IFK Göteborg inte plockar in en målvakt för att sätta honom på bänken.

– Man är van vid det här som fotbollssp­elare. Jag tycker att det är bra med konkurrens och det ska bli kul att det kommer in en ny gubbe. Sen kommer jag att köra på som jag alltid gjort och hoppas på det bästa, eller ja, jag kommer köra på ännu mer nu, säger han och fortsätter:

– Det är ju inte som i handbollen att du byter målvakt titt som tätt. Såhär har det alltid varit som fotbollsmå­lvakt och kommer alltid att vara. Det är klyschigt att säga men det här är ens jobb och värvar klubben en målvakt utifrån så får man kriga på ännu hårdare bara. Jag kan ju inte bara lägga mig ner och dö.

För Erik Dahlin blir den här säsongen dessutom extra speciell. Förutom Robin Söder och just Erik Dahlin är det en trupp som inte har särskilt många allsvenska säsonger bakom sig i IFK Göteborg.

– Det är vi som har några år på nacken nu och det känns lite. Men någon gång kommer en generation­sväxling och det händer i alla klubbar. Nu ska vi köra på med det vi har och det kan bli väldigt bra. Förra året var ett väldigt lärorikt år för oss alla och det kan bara komma bra ut från det, säger han.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Erik Dahlin är beredd att ta upp kampen med Giannis Anestis.
Bild: Michael Erichsen Erik Dahlin är beredd att ta upp kampen med Giannis Anestis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden