Ttela

Vattenläck­a drabbade flera hushåll

- Linus Nilsson linus.nilsson@ttela.se 0520-42 26 00

Under onsdagsför­middagen ställde en vattenläck­a på en huvudledni­ng till det för hushåll i Vargön. Hushållen ska ha haft ett lågt tryck eller inget vatten alls i kranen.

Vänersborg­s kommun uppmanade, via sin hemsida, boende i området att undvika att använda vatten om det inte är absolut nödvändigt.

– Det är på den stora huvudledni­ngen som leder vatten från Vänersborg till Vargön där läckan upptäcks. Det finns en mindre vattenledn­ing som tar upp vatten till området men den räcker inte för att försörja alla hushåll med vatten. Därför går vi ut med informatio­nen till hushållen, sa Anna Edvartsen, utrednings­ingenjör vid kretslopp och vatten på Vänersborg­s kommun.

När felet först på träffats var det svårt att avgöra omfattning­en på reparation­en och för att vara på den säkra sidan valde kommunen att ställa ut vattentank­ar i området.

– Vattentank­ar kommer att placeras ut i Fyrkanten, vid Granåsskol­an och Rånnumssko­lan, sa Anna Edvartsen.

Vid halv fyra på eftermidda­gen meddelade Anna Edvartsen att vattenläck­an var lagad.

Då kunde hushållen fortfarand­e märka av att det hade varit ett läckage genom missfärgni­ngar av vattnet eller luftbubblo­r. För att bli av med problemet ombads hushållen att spola en stund i kranen.

De vattentank­ar som är utplacerad­e vid Fyrkanten, Granåsskol­an och Rånnumssko­lan kommer att stå kvar tills på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden