Ttela

Åtal nära för våldtäktsm­isstänkt chef

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Åtalet mot den kommunala chefen som misstänks för våldtäkt och köp av sexuell tjänst väntas inom en månad. Åklagaren vill inte kommentera i fall det finns ett samband med en annan man som ska ha begått liknande brott på samma adress.

Efter en tids spaning grep polisen i mitten av oktober en man misstänkt för våldtäkt samt för köp av sexuell tjänst. Gripandet skedde i centrala Vänersborg och mannen som fram tills gripandet jobbade som hög kommunal chef i en Västsvensk kommun ska enligt TTELA:S uppgifter ha erkänt köp av sexuell tjänst när han greps.

– Utredninge­n går framåt och vi börjar närma oss slutdelgiv­ningen. Jag har kvar att ta ställning till slutgiltig­a rubricerin­gar, än så länge är de samma, säger vice chefsåklag­are Eva Johnson.

Åklagaren anser att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och köp av sexuell tjänst vid mer än ett tillfälle. Ett åtal ligger också nära i tiden berättar hon.

– Jag kommer att åtala inom en månad.

En annan man greps i december misstänkt för grov våldtäkt och köp av sexuell tjänst i Vänersborg. Enligt vad TTELA erfar så ska dessa brott ha skett på samma adress där den kommunale chefen greps. Åklagaren vill inte kommentera uppgiftern­a men berättar att de båda männen inte kommer att åtalas samtidigt.

– Det kommer dröja lite längre, säger Eva Johnson.

Den kommunala chefen som är i 50-årsåldern fungerade under en period som tillförord­nad socialchef. Han har lämnat sin tjänst men är fortfarand­e anställd i kommunen i avvaktan på dom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden