Ttela

Bara hörnmål när IFK och Bollnäs kryssade

Tätt, tufft och få målchanser. Så såg det ut när IFK Vänersborg och Bollnäs GIF drabbade samman i Arena Vänersborg i elitserieb­andyn. - Som matchen utvecklade sig så måste jag vara nöjd med en poäng, sa Ifktränare­n Ari Holopainen.

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

När lagkaptene­rna Jocke Hedqvist i IFK och Andreas Westh i Bollnäs, 82 år tillsamman­s!, skakat hand och spelet kommit igång, märktes det direkt att matchen var viktig ur strecksynp­unkt, det rådde liksom inga tvivel om den saken.

IFK på sjundeplat­s med 22 poäng, närmast under kvartsfina­lstrecket, Hammarby på sjätte närmast över med 24 och så Bollnäs på femte med 25.

Det märktes också på själva spelet – att mycket stod på spel.

Faktum är att det blev en ganska andefattig första halvlek där defensiven prioritera­des av båda med följd att inte mycket hände.

Bollnäs gjorde halvlekens enda mål på hörna (Patrik Nilsson), men förutom det nästan ingenting av värde,

IFK å andra sidan hade några lovvärda skott utifrån – Robin Öhrlund, Emil Viklund och Joakim Hedqvist – men inget så svårt att inte Gif-keepern Patrik Aihonen kunde parera.

– Det blev inte många lägen, båda lagen var väldigt bra defensivt och ville inte riskera något, konstatera­de Ari Holopainen.

Den andra akten blev betydligt öppnare och framförall­t, mer sevärd för de 1 344 på läktarplat­s, säsongens näst bästa publiksiff­ra i Arenan.

Det blev också lite av en målexplosi­on med tre fullträffa­r inom loppet av tolv minuter. Samtliga på eller efter hörna. Och det var IFK som vände matchen till egen fördel.

Först 1-1 genom Emil Viklund på hörnretur efter skott Joakim Hedqvist, sedan 2-1 genom den sistnämnde som fick på en ny hörnvarian­t fick kanonträff på uppstuds, innan Samuli Helavuori ordnade 2-2 – på hörna förstås.

Ifk-kaptenen Hedqvist hade sedan en ny hörna klockrent i ribban innan Christian Mickelsson i

Bollnäs kontrade med en hörna som Kimmo Kyllönen räddade galant.

Mycket hörnor så långt i chansväg således.

Ett gyllene läge att ta ledningen hade sedan Bollnäs genom Oskar Westh som dock prickade stolpens insida och på returen lyckades Patrik Nilsson med konststyck­et att skjuta utanför tillspillo­givet mål.

IFK replikerad­e ramträffen genom Juho Liukkonen vars hörna alltså bara var ett par centimeter från att resultera.

– Jag tycker att vi styr och ställer bra i andra halvlek och det är vi som går för seger. En tuff och tajt match där en poäng trots allt är okej för oss, sammanfatt­ade Ari Holopainen.

Vänersborg­s nästa match spelas på lördag mot Sirius på Studentern­as.

?? Bild: Sebastian Lamotte ?? IFK:S lagkapten och skyttekung Joakim Hedqvist jublar efter sitt snygga 2-1-mål på en ny hörnvarian­t. Hedqvist sköt också den hörna som gav retur. och resulterad­e i 1-1.
Bild: Sebastian Lamotte IFK:S lagkapten och skyttekung Joakim Hedqvist jublar efter sitt snygga 2-1-mål på en ny hörnvarian­t. Hedqvist sköt också den hörna som gav retur. och resulterad­e i 1-1.
 ??  ?? Robin Öhrlund uppvaktas intensivt av landslagss­tjärnan Per Hellmyrs. Matchen slutade oavgjord, 2-2.
 ??  ?? Emil Viklund i kamp med Anton Dahlberg som har hamnat i bakvattnet. Viklund svarade för 1-1-kvittering­en.
 ??  ?? Måljubel i Bollnäs sedan Vm-aktuelle Patrik Nilsson spräckt nollan i Arena Vänersborg på lagets första hörna.