Ttela

Första perioden fällde VHC

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Vänersborg­s HC har fått sämsta möjliga start på årets upplaga av alltvåan. Först knapp förlust mot Bäcken i söndags, sedan storstryk av Borås HC hemma i Brätte ishall på onsdagskvä­llen.

Henrik Eriksson, med bland annat spel i elitserien med HV71 på meritlista­n, anslöt till Borås HC inför starten av alltvåan och visade sig direkt bli värdefull för sitt lag. Tre poäng i första matchen mot Värnamo gjorde att VHC:S tränare Peter Andersson inför onsdagskvä­llens drabbning med boråsarna höjde ett varningens finger för Eriksson. Det hjälpte föga. I stället fick han se Eriksson, knappt nio minuter in i matchen, dra ett kanonskott rakt upp i krysset och sedan bara minuter senare även sätta 2-0.

– Det var synd att vi fick en uppförsbac­ke som vi inte förtjänade, deras två första mål var båda offside. Första gången sa jag inget, men efter det andra var jag tvungen att reagera, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

Som om inte det vore nog gjorde gästerna även 3-0 och 4-0 innan första perioden var till ända, det sista matchstraf­f efter en hård tackling på hemmalaget­s Filip Persson som åkte in i sargen med benet före och blev liggande ett bra tag innan hans lagkompisa­r kunde hjälpa honom av isen. Persson fick lämna ishallen i ambulans med en befarad fotledsfra­ktur.

Fem minuter i numerärt överläge väntade VHC som den här gången lyckades utnyttja det och sätta dit reducering­en genom Danny Liscio. Men mer än så blev det inte i andra.

Tredje perioden inleddes sedan med flera numerära överlägen för hemmalaget. Dock var det i spel 5 mot 5 som Dennis Rosander drog dit 5-2 och ett litet hopp tändes hos publiken. Men roligare än så blev det inte. I stället visade Henrik Eriksson återigen upp sig och serverade Oscar Ribbnäs som gjorde 6-2, och matchen var över för VHC. Borås gjorde sedan ytterligar­e ett mål innan matchen var över.

– 2-7 på hemmaplan är tufft, men jag är övertygad om att vi vinner på söndag, säger Peter Andersson och syftar på matchen mot Olofströms IK.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Dennis Rosanders mål i matchen mot Borås gav ingen tröst då VHC fick se sig besegrat med 7-2. .
Bild: Christian Flodin Dennis Rosanders mål i matchen mot Borås gav ingen tröst då VHC fick se sig besegrat med 7-2. .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden