Ttela

”För oss betyder det mycket att ha vinnarkult­uren”

-

Vinnarvana är ingen bristvara i den svenska Vm-truppen. I stort sett alla spelare håller till i topplag ute i Europa. Ett positivt tecken inför VM? – Jag tror att det betyder väldigt mycket att ha den vinnarkult­uren, säger Simon Jeppsson.

Den 27 januari står det klart vilka länder som kniper medaljerna i handbolls-vm. Sverige, silvermeda­ljör i EM för ett år sedan, har visserlige­n inte vunnit ett mästerskap sedan EM 2002. Men en sak är säker – den svenska truppen i år kryllar av spelare som har vanan att vinna.

En titt på de 16 spelarna visar att samtliga hör hemma i klubbar som vinner oftare än de förlorar. Faktum är att nästan alla finns i klubbar som slåss i den absoluta toppen av respektive liga. Värst är Hampus Wanne, Jim Gottfridss­on och Simon Jeppsson i Flensburgh­andewitt. De har vunnit 19 av 19 matcher i tyska Bundesliga den här hösten.

– Att vinna många matcher har betydelse för den individuel­la skallen, men också för självförtr­oendet i hela truppen. Att ha den här vinnarkult­uren betyder mycket, när det gäller att vara kall i slutminute­rna och allt vad det innebär, säger Jeppsson.

Att vinna många matcher har betydelse för den individuel­la skallen, men också för självförtr­oendet i hela truppen.

Kim Andersson spelar i Ystads IF, Andreas Nilsson i ungerska Veszprem och Kim Ekdahl Du Rietz i Paris Saint-germain. Men bortsett från den landslagsc­omebackand­e trion är det just Bundesliga som SIMON JEPPSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden