Ttela

S – den feministis­ka kampen är död!

- Lennart Andersson Kommunals före detta ordförande, Trollhätta

Svar på Vi fortsätter ta den feministis­ka kampen, 17 december.

I er insändare saknas känslan för betydelsen av den kvinnliga kampen för jämställdh­et? Man kan ju tro att den feministis­ka kampen dog 1921! Att inte nämna Alva Myrdahl som bland annat fick Nobels fredspris är ett dråpslag för er insändare.

Hon framförde vikten av att barnuppfos­tran delas mellan föräldrarn­a, hon skapade reformen för en svensk förskola, hon skapade ett samhälle där kvinnan kunde delta i arbetslive­t samt att män och kvinnor skulle dela på hemarbetet med mera.

Kommunals första kvinnliga ombudsman Elin Mossberg ej att förglömma. Kommunals förbundsor­dförande Lillemor Arvidsson som skapade uttrycket ”Samhällets hjältar” för arbetande kvinnor inom kommun och landsting.

Jag tror att den S-feministis­ka kampen upphörde när man valde Stefan Löfven som partiledar­e. En man som sade nej till att satsa extra pengar på offentliga sektorns kvinnor 2011 och som i dag kallar sig feminist! En ledare som öppet mobbar oliktänkan­de istället för att skapa debatt och försöka påverka till ett resultat som gynnar alla parter. Det hade en duktig förhandlar­e gjort!

När man ser att kommuner/ landstings­kvinnor sliter med för stora barngruppe­r, en äldreomsor­g som drivs med vansinness­chema och underbeman­ning, en sjukvård där vaktperson­al skyddar de anställda, då har kampen upphört!

I dag skyddar och kramar ni kvinnofört­ryckarna genom att tulla på kvinnors hundraårig­a kamp för jämställdh­et. Vem ska ta tillbaka kampen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden