Ttela

Dalslännin­g misstänkt för våldtäkt i Halland

- Jonatan Gernes

En man i 30-årsåldern från Dalsland har häktats för våldtäkt och misshandel av en 27-årig kvinna i ett fritidshus i Halland i helgen.

Polisen grep den misstänkte mannen på en adress i Mellbystra­nd i söndags. Efter förhör anhölls han samma kväll av åklagare. På onsdagen begärde kammaråkla­gare Klas Lundgren mannen häktad.

– Det är misshandel och våldtäkt som ska ha skett under helgen som gick, fredag kväll till söndag morgon, säger Klas Lundgren som i övrigt inte vill uttala sig om misstankar­na eller utredninge­n.

Mannen nekar till brott.

Halmstads tingsrätt beslutade att häkta mannen för våldtäkt och misshandel. Förhandlin­gen hölls bakom stängda dörrar. Mannen är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankeg­raden. Enligt åklagaren fanns det risk att mannen, om han släppts på fri fot, undanröjer bevis eller fortsätter begå brott.

Den 30-årige mannen kommer från en kommun i Dalsland. Han tillbringa­de helgen i ett fritidshus i södra Mellbystra­nd tillsamman­s med en 27-årig kvinna från Stockholm.

Enligt tidigare uppgifter till Hallandspo­sten från polisen ska han ha slagit kvinnan på kroppen och i ansiktet. Omfattning­en av hennes skador är oklara. Uppgiften om våldtäkten har framkommit senare.

Polisen kallades till adressen vid tiotiden på söndagsför­middagen. Kvinnan ska ha utsatts för brott från fredag kväll. Mannen verkade enligt patrullen påverkad när han greps.

Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden