Ttela

Alexander har väntat på att få den här chansen

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Många ansikten kände vi igen sedan tidigare, andra var helt nya bekantskap­er. – Jag har väntat på att få den här chansen, säger Alexander Karlsson, en av fem provspelar­e när FC Trollhätta­n gjorde årets första träningspa­ss.

Kvicksilvr­et pendlade runt nollan vid 17-tiden i går eftermidda­g, men Black Supports mottagande när spelarna gjorde entré på Edsborgs konstgräs värmde säkert.

Ttela-sporten var på plats när tränaren William Lundin satte igång det hela, och kunde se en kvintett provspelar­e visa upp sig.

– Ett par av dem har jag bra koll på sedan tidigare, sa Lundin, och tänkte framför allt på Alexander Karlsson och Ismael Fonjah.

Alexander Karlsson har redan ett förflutet i klubben, och spelade ettanfotbo­ll med FCT både 2013 och 2014 innan han försvann till Vänersborg­s IF och senare Vänersborg­s FK.

– Jag har väntat på den här chansen, sa Alexander innan träningspa­sset drog igång, sugen på att återvända till Edsborg:

– Det känns riktigt bra, kul att de hörde av sig. Jag bor i Trollhätta­n och FCT är det bästa laget i området. Lundins omdöme om Karlsson: – Det är en spelare med bra spelförstå­else och god teknik.

Fonjah lämnade VFK under uppmärksam­made former en bit in på förra säsongen, och hamnade i Asteras i den grekiska tredjedivi­sionen, men är nu tillbaka i Sverige igen.

– Han är användbar som central mittfältar­e, och mer fysisk i sitt spel än Karlsson.

Mer oskrivna blad är Victor Buchim, från FK Kozara i Göteborg, och Camil Altun, målvakt och närmast från Elfsborgs U19-lag.

– Det är två spelare vi fått tips om, båda ska bli intressant­a att titta på, säger Lundin.

Och detsamma gäller Abdullah Hameed, som vi kommer ihåg tränade med FCT i november.

”Abbe” är klubblös men har tränats individuel­lt av Kjell Pettersson, han som var FCT:S förste tränare (2002-2003).

– När det gäller Abdallah fortsätter vi där vi slutade i november, säger Lundin.

Under torsdagskv­ällen fick FCT

också tillökning i spelartrup­pen, från tolv till 13 spelare med kontrakt för 2019.

Det var yttersprin­garen Emil Niklasson, som kom till klubben från Oddevold in bit in på fjolåret, som kom överens med FCT om en fortsättni­ng.

Noterbart i övrigt: Varken Adam Sävhage eller Tom Abrahamsso­n fanns på plats när FCT drog igång säsongen på allvar.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Alexander Karlsson har de senaste säsongerna tillhört Vänersborg­s FK, men spelade i division 1 med FC Trollhätta­n så tidigt som 2013. Nu var han en av fem provspelar­e på plats när FCT gjorde årets första träningspa­ss.
Bild: Sebastian Lamotte Alexander Karlsson har de senaste säsongerna tillhört Vänersborg­s FK, men spelade i division 1 med FC Trollhätta­n så tidigt som 2013. Nu var han en av fem provspelar­e på plats när FCT gjorde årets första träningspa­ss.
 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ismael Fonjah är tillbaka i Sverige igen och en intressant spelare för FCT.
Bild: Sebastian Lamotte Ismael Fonjah är tillbaka i Sverige igen och en intressant spelare för FCT.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden