Ttela

”Jag har aldrig upplevt en sådan smärta tidigare”

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Inget brutet och inga sprickor, däremot är Filip Perssons fot rejält svullen. – Jag hade tur i oturen, konstatera­r Vhc-backen.

Det var nog många av de 248 i Brätte Ishall som befarade det värsta när Filip Persson, 18-årig back i Vänersborg­s HC, i slutet av den andra perioden fick hjälpas av isen i onsdagskvä­llens möte med Borås.

Detta efter en sammanstöt­ning med Borås Linus Karlsson, och som slutade med att Persson åkte in i sargen med ena benet före.

– Jag har aldrig känt en sådan smärta tidigare, säger han. Filip säger så här om händelsen: – Jag försökte finta honom åt höger och själv gå åt vänster, jag skulle kalla det hela en olyckshänd­else.

Men det var slutspelat 16.49 in på den andra perioden även för Borås Linus Karlsson, när domaren David Södermalm valde att ge honom matchstraf­f (game).

VHC:S Danny Liscio lyckades reducera (1-5) i det påföljande numerära överläget, men underläget från första perioden, som slutade 0-4, gick inte att reparera.

För Filip Persson fortsatte det med röntgen på Näl, och där konstatera­des att inget var brutet och han inte fått några sprickor i sin fotled.

Däremot är den rejält svullen, och Vhc-backen vet inte när han kan vara tillbaka i spel igen.

– Jag ligger med foten i högläge, när svullnaden gått ner kan jag börja rehabträna.

Persson har bildat backpar tillsamman­s med Karl Asklund, två grabbar som känner varandra väl:

– Vi har spelat ihop ända sen juniorålde­rn, jag tycker det funkar bra även på seniornivå.

För VHC är Perssons skada dubbelt olycklig, för bara någon vecka sedan stod det ju klart att karriären av allt att döma är över för Jacob Bertilsson, back han också.

– Jag började sondera marknaden redan i december, men det som finns tillgängli­gt är dyrt, och det är det inte värt, menar klubbchefe­n Patrik Duretic.

Poängmässi­gt har Alltvåan inte börjat bra för VHC som öppnat med två förluster, ett facit som just nu placerar laget under playoffstr­ecket.

– Att vi förlorat två matcher är en tillfällig­het, mot Bäcken förtjänade vi mer, tycker Filip Persson.

Den matchen slutade 1-2, efter sent segermål av Bäckens Robert Mikes, medan det inte finns något att invända mot Borås klara seger i onsdags.

I Henrik Eriksson har Knallegäng­et fått en spelare med riktig spetskompe­tens, två mål och tre assist blev hans facit från matchen.

– Han borde spela ett par serier högre upp, konstatera­de Boråsträna­ren Gunnar Persson.

?? Bild: Sportfoto Väst ?? Vhc-backen Filip Persson tvingades avbryta matchen mot Borås i slutet av den andra perioden, men efter röntgen konstatera­des att inget var brutet i Perssons fotled.
Bild: Sportfoto Väst Vhc-backen Filip Persson tvingades avbryta matchen mot Borås i slutet av den andra perioden, men efter röntgen konstatera­des att inget var brutet i Perssons fotled.