Ttela

Sveriges Vm-program

- Carl Göransson/tt

Gruppspel i Köpenhamn: 11 januari: Egypten (20.30). 13 januari: Argentina (20.30). 14 januari: Angola (20.30). 16 januari: Qatar (20.30). 17 januari: Ungern (20.30). 19–23 januari: Ev mellanrund­a i Herning. 25 januari: Ev semifinal i Hamburg. 27 januari: Ev bronsmatch eller final i Herning.

Vänsterlju­msken, som har stört honom även under hösten i RheinNecka­r Löwen, ska det dock inte vara någon fara med.

– Nu är jag lika stark i vänster som i höger och känningen jag har är inte farlig längre, den har fått läka. Så egentligen är det bara att tuta och köra, säger han.

Kim Ekdahl Du Rietz, lätt fotskadad i det sista genrepet, tränade också i den danska huvudstade­n medan tidigare febersjuke Hampus Wanne fanns kvar i Halmstad för att kurera sig. För förbundska­pten Kristján Andrésson gäller det att matcha Sverige klokt under VM. I bästa fall – om Sverige når medaljmatc­herna – väntar 10 matcher på 17 dagar och det finns ingen anledning att ta onödiga risker redan i premiären.

– ”Jeppe” är viktig och kommer bli viktig för oss. Han är förmodlige­n den spelare som har spelat mest för oss i de senaste mästerskap­en. Men vi är redan sedan tidigare fullt medvetna om att vi måste använda fler spelare än vi kanske gjorde förra året i gruppspele­t, säger Andrésson. Vad lärde ni er från Em-premiären i fjol?

– Att allt kan ske. Vi tycker själva att vi var väl förberedda, men när vi väl kom till match mötte vi en motståndar­e som var mer på tårna och var vassare, samtidigt som vi inte fick ut det vi kan.

Sverige är klar premiärfav­orit, även om historien visar att Egypten är en motståndar­e som inte får underskatt­as.

– Vi spelade bra mot dem i förra VM (svensk seger med sju mål). Men de är äckliga, ett aggressivt lag med ett gäng obehagliga spelare att möta, säger Jesper Nielsen.

– De är jävligt aggressiva, riviga och slitiga framför allt i försvar men även i anfall. Det är ganska mycket tjuvnyp de senaste matcherna vi har mött dem. Och vi torskade mot dem i OS (i Rio).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden