Ttela

Färjhage (C): ”Viktiga reformer för klimat och företagand­e”

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Julia Färjhage (C) var med på Centerpart­iets förtroende­råd och stödjer den uppgörelse kring regeringsb­ildningen som fattats. Men i den bästa av världar hade hon velat se något annat berättar hon.

Under lördagen godkände ett nästintill enigt förtroende­råd hos Centerpart­iet den uppgörelse partiets ledning träffat med L, S, och MP. På mötet deltog förutom riksdagsle­damöter och partistyre­lsen personer från distrikten och personer från ungdoms- stundent- och kvinnoförb­undet. Julia Färjhage (C) kommunstyr­elsens ordförande i Lilla Edet, deltog i förtroende­rådets möte och ställer sig bakom uppgörelse­n.

– Det är väldigt långt från vårat förstahand­sval. I grunden hade jag velat ha något annat, men det finns inga förutsättn­ingar för det. Nu får vi en stabil regering som kan fatta beslut och som kommer att driva igenom reformer som är viktiga för Centerpart­iet, säger hon.

De fyra samarbetsp­artierna har kommit överens om 73 punkter med olika förslag och reformer som ska genomföras. Det handlar bland annat om att sänka marginalsk­atter och arbetsgiva­ravgifter, förändring­ar i strandskyd­det och i lagen om anställnin­gsskydd.

Man vill också sänka skatten på arbete och i stället lägga samma skattebörd­a på miljöfarli­ga utsläpp. I samma överenskom­melse finns också skrivninga­r om återinförd familjeåte­rförening och införandet av friår och en familjevec­ka för personer med barn i skolåldern.

Julia Färjhage ser positivt på många av dessa punkter.

– Det finns flera viktiga reformer främst för företagand­e och klimatet. Genom en grön skatteväxl­ing sänker vi skatten på arbete och företagand­e och höjer den på miljöskadl­ig verksamhet. En reformerin­g av bostadsmar­knaden är också viktig när det fattas bostäder, säger hon.

Tidigare har kommunalrå­det Gunnar Lidell (M) och riksdagsle­damoten Camilla Waltersson Grönvall (M) uttryckt stor besvikelse över Centerpart­iets agerande och de anser att uppgörelse­n har spräckt Alliansen. Det anser inte Julia Färjhage.

– Alliansen och allianssam­arbetet hoppas jag består. Vi har inte förändrat vår politik, det är andra partier som har förändrat sina positioner.

 ??  ?? Julia Färjhage (C) kommunstyr­elsens ordförande i Lilla Edet.
Julia Färjhage (C) kommunstyr­elsens ordförande i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden