Ttela

Hedlund klar för ny klubb

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Simon Hedlund lämnar Union Berlin i tyska andraligan. På fredagskvä­llen blev han klar för danska storklubbe­n Bröndby. – Det ska bli kul att börja om på ny kula, säger han.

Efter en höst med dåligt med speltid och en schism med nye tränaren Urs Fischer signalerad­e 25-årige Simon Hedlund att han ville lämna i Union Berlin i tyska andraligan.

Nu är det klart att nästa klubbadres­s blir danska Bröndby. Kontraktet är skrivet över fyra och ett halvt år.

– De visade intresse redan i somras, men då ville jag stanna i Union Berlin. Men nu när jag ville iväg blev det läge att förhandla igen och jag är glad att det löste sig, säger Simon Hedlund och fortsätter:

– Jag har fått ett bra intryck av Bröndby. Sportdirek­tören och tränaren berättade för mig att de vill spela offensiv fotboll, vilket passar mig utmärkt.

Hedlund, som är fostrad i Trollhätta­n,

värvades till Union Berlin från IF Elfsborg i augusti 2016.

– De två första säsongerna gick bra, även om jag kanske hade hoppats att det skulle gå lite bättre. Men de var ändå godkända. Men det senaste halvåret har jag fått snålt med speltid. Det har varit jobbigt såklart, så därför är jag glad att det blivit klart med en ny klubb som tror på mig och ser mina kvalitéer.

Hedlund är på plats i Köpenhamn och kommer göra sitt första träningspa­ss med laget på lördagen.

– Det ska bli väldigt roligt. Serien drar igång igen den 10 februari så det blir bra för mig att komma in nu. Förhoppnin­gsvis kan jag komma in på ett bra sätt så snabbt som möjligt, säger Hedlund. Vad har du för förväntnin­gar?

– Jag har höga förväntnin­gar och begär alltid mycket av mig själv. Det ska bli kul att börja om på ny kula och att få spela matcher igen, det känns underbart, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att alla ser att jag ger allt och att det kommer smitta av sig på mina medspelare.

Bröndby ligger efter 20 omgångar på tredjeplat­s i danska superligan, 17 poäng efter serieledar­en FC Köpenhamn. Nästa match för Bröndby är borta mot FC Nordsjaell­and den 10 februari.

Jag har fått ett bra intryck av Bröndby SIMON HEDLUND

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden