Ttela

Ny förbindels­e över älven skjuts fram

- Yvonne Olsson yvonne.olsson@ttela.se 0520-42 26 09

Stridsberg­sbron och Trollhätta­ns nya stadsdel Vårvik kommer att dröja ytterligar­e ett år. Bron, som nu beräknas stå klar i slutet av 2022, måste också ritas om.

Förskolan i Lunnen måste flytta, och det är svårt att hitta en ny plats. Götalunden – parken bakom kyrkan – är hetaste spåret.

Förskolan Lunnen har två avdelninga­r och ligger vid minigolfen i parken. Paviljonge­rna måste rivas när en stadspark ska anläggas och Kungsports­vägen flyttas närmare parken.

Kommunen har tittat på en ny placering under en längre tid. En ny placering i Lunnen eller på campingen har fallit bort, på grund av närheten till Stallbacka industriom­råde och transporte­r av farligt gods på älven och Kungsports­vägen. Nu går utbildning­sförvaltni­ngen och samhällsby­ggnadsförv­altningen vidare med ett annat spår – parken Götalunden.

– Vi ska göra en förstudie under våren, för att se om det är möjligt att lägga en förskola med sex avdelninga­r där, säger Maria Ljungberg, lokalplane­rare på utbildning­sförvaltni­ngen.

Det finns många saker att beakta – som biologiska och sociala värden i parken, hur trafiken till förskolan ska lösas och hur förskolan kan utformas.

– Det är lång väg innan vi kan säga om det går att bygga en förskola här. I så fall är tanken att en stor del av parken ska vara kvar.

Några andra alternativ än Götalunden finns inte i dagsläget.

En stor förskola i Götalunden skulle inte bara täcka behoven i Hjulkvarn/stavre. Närheten till Resecentru­m gör att föräldrar från fler stadsdelar skulle kunna placera sina barn här. Numera bygger kommunen stora förskolor – hittills på upp till åtta avdelninga­r. En så stor förskola bedöms inte kunna få plats i Götalunden.

 ?? Bild: Yvonne Olsson ?? Kommunen ska utreda om en större förskola kan läggas i parken på Götalunden.
Bild: Yvonne Olsson Kommunen ska utreda om en större förskola kan läggas i parken på Götalunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden