Ttela

Välbekant butik med nytt koncept tar plats på Överby

- Johanna Lundberg johanna.lundberg@ttela.se 0521-57 59 41

Nu är det klart vilken verksamhet som tar plats i lokalen på Överby Västra efter att Harald Nyborg gjort klart att de inte öppnar.

I oktober förra året kunde TTELA berätta att Harald Nyborg inte kommer att öppna sin planerade butik på Överby Västra. Den danska lågprisked­jan har valt att stänga tio av sina elva butiker i Sverige, bara den i skånska Löddeköpin­ge ska finnas kvar. Detta för att i stället satsa på näthandeln och syskonkedj­an Jem & Fix.

Men fortfarand­e lyser den gula Harald Nyborg-färgen runt entrén på fastighete­n på Överby och innanför går det att läsa att ett ”nytt spännande koncept” öppnar under februari.

Det som nu etablerar sig i lokalen är ett butiksnamn som klingar välbekant.

– Det är Järnia Outlet som har tagit över Harald Nyborgs butiker och som kommer att påbörja sin verksamhet på Överby, säger Jan Christer Nilsson från P&E Fastighets­partner, som tillsamman­s med Peab förvaltar och utvecklar fastighete­rna på området.

Det var i början av december förra året som det blev klart att Bolist-koncernen, med varumärken­a Bolist, Järnia och Doowin, tar över Harald Nyborgs anläggning­ar i Sverige från 1 mars i år. Det handlar om nio butiker på cirka 2 000 kvadratmet­er vardera, och Överby-butiken är alltså en av dessa.

Nu pågår arbetet med att profilera om butikerna till det nya lågpriskon­ceptet. Tomas Fritzon, vd på Bolist, har tidigare förklarat det nya konceptet i ett pressmedde­lande:

– Konceptet ska driva två typer av destinatio­ner, dels ett outletsort­iment som ska ha upp till 70 procents rabatt och dels ett bassortime­nt inom järn, hus och hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden