Ttela

T-bone jammar med sina brinnande ”Marshalls” igen

-

Los Angeles-baserade Torbjörn ”T-bone” Andersson är på besök hemma i Sverige och då blir det som vanligt gig med T-bone & The Burning Marshalls, det vill säga Anders Lundholm och Lars Berger. Fredag kväll på Backstage är det som gäller denna gång.

Torbjörn ”T-bone” Andersson har under många år haft Los Angeles och Hollywood som bas, men under hela tiden har han haft tät kontakt med släkt och vänner hemma i Sverige. Och när han har kommit hem på besök har han passat på att både umgås och spela musik med sina kompisar. Han har till och med ett band här hemma: T-bone & The Burning Marshalls.

Bandet, som är en trio, startades i Vänersborg för 30 år sedan och består av Torbjörn på sång och gitarr, Anders Lundholm, bas, och Lars Berger, trummor.

I USA har Torbjörn på senare år alltmer synts på det som brukar kallas jam band-scenen, en genre som har blivit stor i USA genom band som Grateful Dead, Phish och Gov’t Mule. I Gov’t Mule återfinns sedan några år Trollhätte­sonen Jörgen Carlsson på bas och tillsamman­s med honom och trummisen Matt Abts startade Torbjörn bandet Planet Of The Abts, som har spelat in två plattor och som även har spelat på Backstage i Trollhätta­n.

Torbjörn var också med under ett antal spelningar under Gov’t Mules senaste turné. Han medverkade då på gitarr, keyboard och sång i de konserter som enbart innehöll Pink Floyd-låtar.

Ett jam-band är även T-bone & The Burning Marshalls och det var de långt innan genren ens var känd i Sverige. Musiken känneteckn­as av långa improviser­ade partier och en fri inställnin­g till musicerand­e där det mesta ska vara tillåtet. Stommen i bandets repertoar hämtas från 70-talets gyllene decennium med låtar från storheter som Pink Floyd, Jimi Hendrix, Led Zeppelin med flera.

 ?? Bild: Pressbild ?? T-bone & The Burning Marshalls, det vill säga Anders Lundholm, Lars Berger och Torbjörn Andersson, spelar på Backstage i Trollhätta­n i morgon.
Bild: Pressbild T-bone & The Burning Marshalls, det vill säga Anders Lundholm, Lars Berger och Torbjörn Andersson, spelar på Backstage i Trollhätta­n i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden