Ttela

Jill Johnson till Dals-ed

- Fanny Edstam fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Eds Countryfes­t fyller till sommaren fem år. Det firas med bland andra Jill Johnson och Gabriel Kelley på scen.

Den 3 augusti firar countryfes­tivalen i Dals-ed fem år med ny plats och förhoppnin­gar om att expandera. Tidigare arrangerad­es festivalen på ett grönområde vid campingen. Nu ska de i stället husera vid Bergslätts IP.

– Det är femte året som festivalen anordnas. Då tänker jag mig väl att man slår lite på stort och tänker att det ska vara det här formatet i fortsättni­ngen, säger arrangören Jonas Månsson som hoppas kunna gå från 500 besökare till 1000.

Nu är det också officiellt att den amerikansk­a artisten Gabriel Kelley från Nashville kommer. Tillsamman­s med Jill Johnson har han skrivit den Grammisnom­inerade låten ”For You I’ll Wait”.

Även Jill Johnson är bokad till festivalen. Hon är en av Sveriges mest folkkära artister och har lyckats sätta country på den svenska musikkarta­n, bland annat genom Svt-serien ”Jills Veranda” där svenska artister bjuds in till en musikupple­velse i Nashville, USA. I tv-serien har också Gabriel Kelley medverkat.

– Jag har haft detta lite som en plan i många många år, så det känns fantastisk­t. Jill Johnson är kanske den enda riktigt stora countrystj­ärnan vi har i Sverige, säger Jonas Månsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden