Ttela

Callanders dubbel gav en poäng

Är fem Vm-spelare fler än fyra silvermeda­ljörer? Nej, inte riktigt, streckmöte­t mellan IFK Vänersborg och Hammarby slutade 5-5.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Redan innan avslag uppvaktade­s Felix Callander med blommor för sin seger i VM:S skytteliga av Ifk-ordförande­n Jan-olof Olsson.

Sedan bjöd norrmannen tillbaka med två mål inom loppet av fyra minuter: 3-1 och 4-1.

Låt vara att det första mer var frukten av Vm-målvakten Patrik Hedbergs miss när han inte lyckades lägga vantarna på den långa lyran – avsedd för Mikko Lukkarila – men där Felix till slut forcerade in bollen.

– Jag hade på känn att han inte skulle ta den, jag vevade till med klubban och bollen gick mellan benen, jag hade lite flyt där, sa Callander.

Det andra stötte han in från nära håll sedan Emil Viklund åkt runt till vänster.

Två mål som var Callanders första i elitserien.

– Jag hade med mig ett bra självförtr­oende från VM, nu är det bara att bygga vidare på det.

Annars var det Hammarby (läs Jesper Jonsson) som började bäst, när han först sköt i stolpen och sedan i mål när han överlistad­e en skymd Kimmo Kyllönen.

Repliken kom dock omgående när Joakim Hedqvist tog hand om sin egen hörnretur och vräkte in bollen i nättaket.

– Spela brett, skaffa en hörna och skjut högt, det är inte svårare än så, konstatera­de assisteran­de tränaren Peter Andersson, kraftigt förkyld och därför förvisad till pressläkta­ren.

Ännu sämre ställt var det med

tränaren Ari Holopainen som låg hemma nedbäddad, och det gjorde att målvaktstr­änaren Thomas Johansson fick sköta coachninge­n från bänken.

IFK:S andra mål i matchen bar förresten Vm-signatur det också när Juho Liukkonen (Finland) hittade rätt på hörna han också.

Men två mål är en bräcklig ledning i bandy, två bomber från Christoffe­r Fagerström innebar 4-4.

– Det har varit svårt att ladda om efter VM, jag var både energilös och tom, lite grann som pyspunka, och det var tufft att vara tillbaka just här, sa Fagerström med Vm-finalförlu­sten i färskt minne.

Och han hade bud på hat tric men då visade Ifk-målvakten Kimmo Kyllönen Vm-kvaliteér när han räddade två straffar inom loppet av sju minuter.

Först från ”Fager” och sedan från Adam Gilljam, men när Ifk-försvaret lät Jesper Jonsson åka igenom utan uppvaktnin­g kunde inte ens Kyllönen stå emot.

Sista ordet fick Mikko Lukkarila när han spikade slutresult­atet till 5-5.

Närmast ett segermål var IFK:S Emil Viklund, men det rådde delade meningar om var hörnskotte­t i slutsekund­erna träffade. Ribban eller hjälmen på en Hammarby-spelare?

– Jag fick jättebra träff, synd att den inte gick in, sa Viklund själv.

För tabellen betyder krysset att kampen för att nå den sjätte kvartsfina­lplatsen i praktiken är avgjord, IFK är tre poäng efter när det endast återstår fyra att spela om.

IFK avslutar med att möta Falun och Motala, båda på bortais, medan Hammarby sätter punkt med Vetlanda (hemma) och Villa Lidköping (borta).

Åttondelsf­inalerna spelas torsdag och lördag nästa vecka.

 ??  ?? Skyttekung i VM och nu även målskytt i elitserien, två mål från kom från Felix Callanders klubba när IFK Vänersborg och Hammarby spelade 5-5.
Skyttekung i VM och nu även målskytt i elitserien, två mål från kom från Felix Callanders klubba när IFK Vänersborg och Hammarby spelade 5-5.
 ?? Bild: Sebastian Lamotte ??
Bild: Sebastian Lamotte
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden