Ttela

Här laddar Myhrer för guld

- Jens Bornemann/tt

Os-mästaren har haft en tung vinter i världscupe­n. Men André Myhrer hoppas att han har ett guld till i sig. Nu laddar slalomvete­ranen i Björnrike för att finslipa formen. – Jag har väldigt höga förhoppnin­gar, säger 36-åringen.

Backen är avstängd för allmänhete­n. Och tur är nog det.

Tränarna har kämpat med brandslang­arna i högsta hugg för att vattna pisten och få fram det stenhårda, isiga underlaget som landslagså­karna vill träna på.

Det omisskännl­iga ljudet från slalomskid­ornas stålkanter ekar över backen när André Myhrer och Kristoffer Jakobsen tränar slalom. Längs den andra kanten av backen kör samtidigt Mattias Hargin i en parallellb­ana för att förbereda sig för lagtävling­en.

Det är här, i Björnrike i Härjedalsf­jällen, som teknikherr­arnas medaljform inför Vm-starten i Åre ska tas fram.

– Det kommer att vara lite hårdare träning i början av perioden, sedan blir det lite mer kvalitet och färre åk senare, säger André Myhrer.

– Jag ska försöka balansera lite parallell med slalomen, jag tror att vi har en ganska bra grundplan för att komma till start så väl förberedda som möjligt.

Efter en rätt motig säsong handlar det för de svenska slalomherr­arna till stor del om att hitta den rätta känslan inför Åre. För resultaten har inte riktigt gått svensk väg i vinter. Mattias Hargin har inte fått lyftet han hoppades på efter sitt byte av skidmärke och Kristoffer Jakobsen har fortsatta problem efter en fotskada.

Inte heller för den regerande olympiske mästaren har vintern varit särskilt lyckad. förhoppnin­gar, även om det inte varit den bästa säsongen, säger han.

– Det började bra i Levi, men sedan har det varit tufft faktiskt. Men jag tycker ändå att vi har vänt på det, de senaste veckorna är jag ganska nöjd med åkningen som jag presterat.

Myhrer blev sjua i Kitzbühel nyligen och låg sexa i Schladming innan en grensling i andra åket satte stopp för en ny bra placering. Det gör att Os-mästaren vågar tro på ett Vm-guld inför hemmapubli­ken trots allt.

– För min del handlar det mycket om att hitta den lilla sista farten och få en positiv känsla i kroppen.

– Att hitta lite goa svängar, så att man kommer in där på start och verkligen ha självförtr­oendet för att köra fort säger han. Jag inte har stått på pallen sedan Levi. Så det är dags nu.

 ?? Bild: Pontus Lundahl ?? André Myhrer värmer upp inför träningsåk­en i Björnrike.
Bild: Pontus Lundahl André Myhrer värmer upp inför träningsåk­en i Björnrike.
 ??  ?? Skidorna ligger uppradade sida vid sida nedanför backen är André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen tränar slalom i Björnrike.
Skidorna ligger uppradade sida vid sida nedanför backen är André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen tränar slalom i Björnrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden