Ttela

Strategin ska ge en bra chans!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

När den senaste tipsraden är känd är det lätt att den påverkar våra spelbeslut i efterfölja­nde omgång.

Alla rätt på Stryktipse­t kan ge allt från miljoner till några hundralapp­ar. Svårighets­graden för 13 rätt hittar man på utdelninge­n.

Systemen som lämnas in till Svenska Spel skulle kunna sorteras in efter hur svår rad de klarar av att hantera. System som ger låg utdelning eller de som ger miljoner samt de system som ligger mellan dessa två grupper. Att göra ett systembygg­e efter en strategi som ger chans till 13 rätt oavsett hur utdelninge­n blir lär kosta mer än det smakar.

När 13 rätt ger låg utdelning blir det ofta ingen utdelning för tio rätt och även elva rätt kan bli nollat.

PREMIER LEAGUE

Det är inte sunt att betala för rader på systemet som inte ger något tillbaka bara för att få chansen till 13 rätt och någon tusenlapp.

Strategin bör vara att först välja bort rader som täcker in de låga utdelninga­rna. Det går att ställa oddsvärder­ingen från spelbolage­n mot streckförd­elningen från spelarna och få flera bra svar! Om vi valt en strategi där favoriter garderas måste vi ha tålamodet att vänta ut händelsefö­rloppet när favoritern­a vinner och när de förlorar. Vi är chanslösa om strategin inte följs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden