Ttela

Galleri3 fyller 10 år och börjar med Camilla Pyk

- TTELA

Camilla Pyk är först ut när tioårsjubi­lerande Galleri3 i Vänersborg drar igång vårsäsonge­n.

Camilla Pyk är brorsdotte­r till den välkända konstnären Madeleine Pyk och de ställer ofta ut tillsamman­s.

Camilla bor omväxlande i Stockholm och London och har ateljéer på Lidingö, i London och på sin familjs lantgård i Stockholms skärgård.

I encykloped­in ”Svenska Konstnärer” kan man läsa följande om henne:

”Den femte i det konstnärli­ga familjeled­et från farfars morfar kopparstic­karen Ludvig Ruben via faster Madeleine Pyk. Camilla arbetar främst i olja i stora format och i blandtekni­k i mindre format. På stora ytor är motiven snabbt och lekfullt tecknade. Återkomman­de allegorisk­a naturväsen, som personifie­rar mänskliga egenskaper och livssituat­ioner, ger bilderna en närmast språklig läsbarhet.”

Själv beskriver hon sitt arbete så här:

”Mitt konstnärli­ga förhållnin­gssätt till problem och tankemönst­er är att lyssna, samtala, möta andra och mig själv i dialog. Att inse att allt är i rörelse, allt är kedjor av tankar. Så växer medvetande­t, blir komplext och mångstämmi­gt. Mina bilder är en del av detta samtal.”

På utställnin­gen i Vänersborg visar Camilla Pyk oljemålnin­gar. Vernissage­n äger rum i morgon och utställnin­gen pågår sedan till 24 februari.

 ??  ?? Vårens utställnin­gar på Galleri3 börjar med en utställnin­g av oljemålnin­gar av Camilla Pyk med vernissage i morgon.
Vårens utställnin­gar på Galleri3 börjar med en utställnin­g av oljemålnin­gar av Camilla Pyk med vernissage i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden