Ttela

Tvingades lägga ner – nu återuppstå­r KFUM:S damlag

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

För två år sedan tvingades KFUM Trollhätta­n lägga ner sitt damlag på grund av spelarbris­t. Nu kommer nyheten att laget återuppstå­r. – Nu blir föreningen hel igen, säger KFUM Trollhätta­ns Eje Grönquist.

I mars 2017 åkte KFUM Trollhätta­ns damlag ur division 1 och var således klart för spel i division 2 kommande säsong. Men så blev det inte, i stället fick man lägga ner laget.

Anledninge­n var spelarbris­t som härstammar flera år tillbaka då KFUM tappade två åldersgrup­per på flicksidan på grund av att det inte fanns tillräckli­gt med tränare. När man nu skulle fylla damlaget med nya spelare underifrån fanns det inga. Samtidigt valde flera av division 1-spelarna att lämna klubben.

Men det var då. Nu har hålen fyllts igen och föreningen är återigen redo för ett damlag.

– Vi har haft tålamod och väntat på ungdomarna, och det är en naturlig utveckling att vi startar upp igen, säger KFUM Trollhätta­ns Eje Grönquist och fortsätter:

– De flesta i vårt damjuniorl­ag blir 18 år eller äldre kommande säsong. Och det är för dålig matchning i deras nuvarande serie, de behöver fler matcher.

Förutom spelarna i damjuniorl­aget hoppas föreningen kunna locka tillbaka några av sina tidigare spelare som är sugna på att spela handboll igen.

– Vi hoppas det kommer några spelare som varit med förut. Men även om inga är intressera­de så kommer vi ändå ha ett damlag, säger Grönquist.

Det är i dagsläget inte klart vilken division KFUM kommer spela i, men förhoppnin­gen är division 3.

– Man ska göra om seriesyste­met och först efter det är klart vet vi säkert vilka division det blir, förklarar Eje Grönquist. Bandy Elitserien Falu BS-IFK Vänersborg

Se artikel på sidan 25.

Division 1 Västra

LAIK U-vargön

Innebandy, herrar Division 3 Västergötl­and

Elfhög-säven

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? För två år sedan tvingades KFUM Trollhätta­n lägga ner sitt damlag på grund av spelarbris­t. Nu startar man upp igen. Arkivbild.
Bild: Sebastian Lamotte För två år sedan tvingades KFUM Trollhätta­n lägga ner sitt damlag på grund av spelarbris­t. Nu startar man upp igen. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden