Ttela

”Hoppas att aktivitete­rna ska locka”

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Sportlovet står för dörren och i Lilla Edet kan ungdomar och barn ta del av spännande saker som Laserdome och invigning av fritidsgår­den Kosmos.

I dag börjar sportlovet i Lilla Edet och kommunen och föreningar har laddat upp med aktivitete­r. Hela programmet går att ta del av på kommunens hemsida.

– Vi hoppas att aktivitete­rna ska locka och att det ökar nyfikenhet­en att pröva på fler aktivitete­r under kommande lov, säger Anna Svensson, kultursamo­rdnare.

Enligt programmet tjuvstarta­de det redan i går med allmänhete­ns åkning i Lödöseborg, något som även avslutar lovet följande söndag.

Laserdome och Star Wars Jedi Challenge är något som inte prövats tidigare. I dag, måndag, hålls aktivitete­n i Fuxernasko­lans idrottshal­l och i morgon i Tingbergsk­olans gymnastiks­al.

Det är helt gratis och gäller för barn från 8 år, man siktar på lagspel 5 mot 5.

En stor nyhet för många ungdomar att fritidsgår­den öppnar igen på onsdag då det blir invigning. Ungdomarna har bestämt att det nya namnet ska vara Kosmos. I dag och i morgon ska ungdomarna hjälpas åt med att inreda lokalen, bland annat med nya möbler.

På torsdag kommer författare­n Inti Chavez Perez till fritidsgår­den för en föreläsnin­g om hbtq-frågor, efteråt presentera­s Lilla Edets regnbågsgr­upp.

Även Lödöse museum har laddat upp med ett program. Bland annat har man i dag öppet endast för ungdomar med NPF (neuropsyki­atriska funktionsn­edsättning­ar) och/eller intellektu­ell funktionsn­edsättning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden