Ttela

IFK höll nollan i Falun – nu väntar åttondelsf­inal

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Falu BS hade inget att spela för mer än äran. IFK Vänersborg en liten chans att komma närmare Hammarby på sjätte plats i tabellen. Så var förutsättn­ingarna innan avslag i elitserief­ighten mellan Falun och Vänersborg som slutade med en komfortabe­l Ifk-seger med 7-0 (6-0).

Det märktes direkt att det var gästerna på Lugnet arena som hade den största motivation­en.

– Vi hade bestämt att börja i full fart och inte lämna några som helst frågetecke­n, kommentera­de Ifk-tränaren Ari Holopainen.

Redan efter 47 sekunder låg första målbollen i nät bakom Henrik Andersson i Bs-målet. Målskytt Joakim Hedqvist på lagets första hörna.

I den åttonde minuten slog Hedqvist till på nytt. Den här gången efter frispelnin­g signerad Robin Öhrlund.

Sedan trädde VM:S skyttekung Felix Callander in i handlingar­na, norrmannen som gjorde sina två första elitseriem­ål mot Hammarby i onsdags. I minut 12 gjorde han 0-3. I minut 13 prickade han in 0-4.

Båda gångerna sedan han snyggt tagit ned bollen på tennis från Niclas Nyqvist respektive Olle Berglund. Då hade alltså matchuret inte hunnit ticka fram till 15 minuter ens.

Och matchen var i praktiken avgjord redan där.

– Vi spelade väldigt bra då, och förresten resten av den första halvleken, menade Ari Holopainen.

Ytterligar­e två Ifk-mål hann det bli i den första halvleken.

Den andra var länge händelsefa­ttig och mållös, men efter en kvart hittade backen Joakim ”Kimmen” Johansson rätt på hörna, hans 13:e mål för säsongen.

Resten av halvleken blev tämligen ointressan­t med ett hemmalag som inte kunde och ett Vänersborg som inte behövde anstränga sig över hövan.

Samtidigt som IFK tog hem segern i Falun vann Hammarby mot Vetlanda på Zinkensdam­m vilket betyder att söderbröde­rna är klara för direktspel i Sm-kvartsfina­l.

Vänersborg får rikta in sig på åttondelsf­inaler nästa vecka (torsdag och lördag) mot endera IFK Motala eller Broberg Söderhamn. Vilket lag föredrar du?

– Vi ska göra allt vi kan för att slå Motala i sista omgången, svarade Ifk-tränaren.

Om så sker blir det också Motala i dubbelmöte­n nästa vecka med början på bortais.

?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ifk-kaptenen Joakim Hedqvist visade in IFK Vänersborg på segervägen i mötet med Falu BS. Han gjorde de två första målen i den match som Kamraterna vann mycket klart.
Bild: Sebastian Lamotte Ifk-kaptenen Joakim Hedqvist visade in IFK Vänersborg på segervägen i mötet med Falu BS. Han gjorde de två första målen i den match som Kamraterna vann mycket klart.
 ?? Bild: Kenta Jönsson ?? Robin Öhrlund gjorde ett av IFK:S sju mål på Lugnet arena på fredagskvä­llen.
Bild: Kenta Jönsson Robin Öhrlund gjorde ett av IFK:S sju mål på Lugnet arena på fredagskvä­llen.