Ttela

IBK Vänersborg tog blytung seger

- Karl Andersson

IBK Vänersborg tog en av säsongens viktigaste segrar när man besegrade kvalkonkur­renten Tranemo med 5-3 hemma i Idrottshus­et. – Den här var oerhört viktig, konstatera­r Frederick Söderblom.

I och med segern har Vänersborg den fjärde och sista kvalplatse­n i ett rejält grepp inför de fyra avslutande omgångarna av grundserie­n. Närmast jagande lag är Sandared på fem poäng bakom, medan lördagens motståndar­e Tranemo i stort sett går att räkna bort från kvalstride­n efter IBK:S vinst.

– Det var skönt att hålla undan Tranemo, men det här är långt ifrån färdigt. Vi ska ju möta både Tygriket (serieledar­e) och Vara (serietvåan) i slutet, berättar tränare Söderblom.

Det hårda spelschema som väntar stärker dock bara betydelsen av lördagens seger mot Tranemo.

– Ja, det hade blivit riktigt tajt annars.

Dessutom ledde gästerna en bit in i den andra perioden, innan ett Ibk-ryck med fyra mål på tio minuter lade grunden för segern. Tobias Fjällstål målade två gånger om och fick sällskap i målprotoko­llet av Mats Johansson samt 18-årige Alexander Hedberg.

– Där har vi lägen att stänga matchen, men i stället får de in både 2-4 och 3-4, säger Söderblom.

Till slut kunde dock Vänersborg­s-lägret andas ut sedan Mats Johansson dödat spänningen med sitt 5-3-mål.

– Vi gör en bra match, men står väl inte för någon toppinsats. En stor skillnad mot de två förlustmat­cherna (7-8 mot Sandared och 3-10 mot Skövde) är att vi inte ger bort en massa mål i den första perioden, analyserar Söderblom.

 ??  ?? Mats Johansson var en nyckelfigu­r med sina två mål.
Mats Johansson var en nyckelfigu­r med sina två mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden