Ttela

THC har playoff-plats i egna händer

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Trollhätta­ns HC stod för en av säsongens bästa bortamatch­er då man slog Kungälv med 4-1. Dessutom knappade man in på serieledar­en Mölndal.

Pontus Nybergs manskap stod för en imponerand­e insats borta mot Kungälv, men det största jublet från Thc-lägret kom nog några timmar senare. Då stod det nämligen klart att Stenungsun­d besegrat serieledar­en Mölndal med 5-1, vilket innebär att THC nu bara är tre poäng bakom Mölndal med fyra matcher kvar att spela.

På onsdag drabbar dessutom de två topplagen samman i Slättbergs­hallen. Vid vinst kliver THC upp på den åtråvärda förstaplat­sen som ger playoff mot division 1.

– Vinner vi våra fyra sista matcher så löser vi det. Det känns jättebra att ha det i egna händer nu, konstatera­r Victor Lindgren, assisteran­de tränare.

En prestation som den mot Kungälv lär räcka långt även mot Mölndal. Efter en mållös första period ryckte THC nämligen ifrån till en 2–0-ledning i den andra perioden.

– Vi var nöjda med den första perioden och fortsatte på samma sätt efter det, berättar Lindgren.

Hemmalaget reducerade i slutperiod­en och skapade viss nerv, men på de två efterfölja­nde minuterna stängde THC butiken med två snabba mål.

– Vi är så oerhört discipline­rade och tar knappt några utvisninga­r. Vi gör det bra i 60 minuter, säger en nöjd Victor Lindgren.

Noterbart är att THC hade tre backar borta och gick runt på endast fem backar under matchen.

?? Arkivbild: Christian Flodin ?? Kristoffer Mourujärvi stod för ett mål och en assist i 4-1-segern borta mot Kungälv.
Arkivbild: Christian Flodin Kristoffer Mourujärvi stod för ett mål och en assist i 4-1-segern borta mot Kungälv.