Ttela

Vänersborg­s HC går som tåget på hemmais

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Tre raka segrar hemma i Brätte Ishall med målskillna­den 13-1 på de två senaste. Vänersborg­s HC är inget lag man vill möta på deras hemmais just nu. – Det är så det ska vara. Ingen ska komma hit och ta poäng av oss, säger Andreas Karlsson.

Den tajta segern hemma mot Värnamo (4-3) för två veckor sedan har följts upp av två manglingar på hemmais av VHC. Förra veckan krossade man serieledar­en Bäcken med sensatione­lla 8-1, innan man under den här helgen avfärdade Olofström med 5-0.

En av förklaring­arna till lyftet är den ökade effektivit­eten.

– Det stämmer, vi har blivit mer effektiva på sistone. Vi har jobbat mycket med det på träningarn­a och nu ger det utdelning, berättar Andreas Karlsson, som själv stod för två kassar mot Olofström.

Den första var en riktig pangträff upp i nättaket som betydde 3-0 och avrundade en stark Vhc-period.

– Jag tittade ner och sköt, ibland har man tur, säger han ödmjukt och skrattar.

Hans andra mål blev det enda i mittperiod­en. Precis som vid 3-0-målet stod kedjekamra­ten Pontus Nestorsson för assisten.

– Han gör sin gubbe och slår en perfekt passning. Det var bara för mig att stöta in pucken.

Det råder inga tvivel om att han trivs på isen ihop med Nestorsson.

– Det är kul att spela med honom. Han är en väldigt skicklig spelare, vilket vi såg på det andra målet.

Innan dess hade dock Sebastian Mårtensson serverat sin lillebror Niclas öppet mål till 1-0, och därefter själv prickat in 2-0 efter att ha blivit framspelad av Danny Liscio.

Den första perioden slutade 3-0 till VHC och därefter fick publiken bevittna en ganska avslagen historia som slutade 5-0 sedan kapten Markus Twillman spikat slutsiffro­rna i den sista perioden.

– Vi är på rätt väg. Det var synd att vi inte kunde hålla samma tempo som vi hade i den första perioden över hela matchen, men överlag gör vi en bra match, berömmer Karlsson sitt lag.

I och med segern befäste man tredjeplat­sen i tabellen och knappade dessutom in på serietvåan Borås. Ner till Jonstorp under playoff-strecket skiljer nu sju poäng och det är inte mycket som talar för att Vänersborg ska förlora playoff-platsen med fyra matcher kvar att spela av alltvåan.

?? Arkivbild: Tommi Nyman ?? Andreas Karlsson stod för två mål när Vänersborg körde över Olofström på hemmais.
Arkivbild: Tommi Nyman Andreas Karlsson stod för två mål när Vänersborg körde över Olofström på hemmais.