Ttela

Tvåstad KIK vann skotten – men föll tvåsiffrig­t

- Toni Andersson

Ibland kan idrottens logik, eller brist på densamma, vara svår att förstå sig på. Som när Tvåstad KIK vinner skottstati­stiken mot tabelletta­n Fagerhult Habo IBK med 37-35, men förlorar matchen med – 4-14!

Det var självaste serieledar­na som kom på besök till Idrottshus­et i Vänersborg på söndagseft­ermiddagen och spelarna i Tvåstad KIK närde förstås en förhoppnin­g om att kunna göra en jämn och bra match, ja kanske till och med ta en rejäl skalp så här mot slutet av säsongen.

Efter 15 sekunder stod det 0-1 på resultatta­vlan.

Efter ytterligar­e 4.12 visade samma tavla 0-3.

Frida Öberg tände ett litet hopp med sitt 1-3-mål strax efter men när signalen för den första ljöd ledde gästerna med ointagliga 8-2 sedan även Negjimije Beka gjort mål för hemmalaget.

Detta sedan Tvåstad KIK vunnit skotten med 18-14.

Ännu märkligare blev kanske den andra perioden. Efter målorgien i period ett, tio fullträffa­r totalt alltså, blev det bara en och den gjorde Fagerhult Habo.

I slutperiod­en stack tabelletta­n ifrån till tvåsiffrig­t och för Tvåstad KIK:S mål svarade Frida Öberg (3-11) och Mathilda Bodin (4-12).

Fagerhult Habos stora spelare för dagen var Sara Anteryd med fem mål och tre assists på pluskontot.

Anteryd som även toppar den totala poängligan i överlägsen stil i division 1 Västergötl­and.

Trots den stora förlusten ligger Tvåstad KIK kvar på tredjeplat­sen i serien. Om förstaplat­sen strider Fagerhult Habo med Fristads GOIF.

?? Bild: Johanna Josephsson ?? Frida Öberg svarade för två mål när Tvåstad KIK åkte på storstryk mot serieledan­de Fagerhult Habo IBK.
Bild: Johanna Josephsson Frida Öberg svarade för två mål när Tvåstad KIK åkte på storstryk mot serieledan­de Fagerhult Habo IBK.